0 items 0Ft
Kövérré tesz a lakásod?

Kövérré tesz a lakásod?

Felejtsd el, hogy a túlsúlyod, a zsírpárnáid meglétét a genetikára, az akaraterő hiányra, a szomszédra, a családra fogod. Nézz körül a házad táján, vajon a te lakásod is észrevétlenül hizlal?

Maradj távol a Tv-től, Laptoptól

Sokak étkezőjében, konyhájában megtalálható a Tv, és evés közben természetesen be van kapcsolva. Vagy éppen a nappaliban étkezünk, sorozatot, híreket, filmet nézve. Ennél hizlalóbb dolog kevés van, hiszen kutatások bizonyítják, hogy tévézés közben nem figyelünk a mennyiségre, és az agyunk is később jelez, hogy jól laktunk. Kapcsold ki a Tv-t evés közben, a laptopot is, és az újságot se ilyenkor olvasd.

Romantikus világítás – csak különleges alkalmakkor

Igazán romantikus a gyertyafényes vacsora, a hangulatvilágítás a nappaliban, de kevesebb fénynél valahogy többet eszünk. A romantikus vacsorákat tartogasd különleges alkalmakra, így legalább a hatásfoka sem csökken. Gyertyát gyújthatsz úgyis, hogy közben ég a villany. Félhomályban kevésbé stresszelünk azon, hogy mi van a tányéron és mennyit eszünk, ugyanez a szituáció, ha betakarózva a kanapén nassolsz, miközben filmet nézel.

Néha mondj nemet a technikának

Miért voltak nagymamáink soványabbak fiatal korukban, mint mi vagyunk? Miért küzdöttek a háziasszonyok kevesebb túlsúllyal, mint most? A gépek megjelenése rengeteg terhet levesz a vállunkról, viszont így a kalória sem ég. Nagymamáink nem használtak porszívót, és a padlót is sokszor súrolták fel, amitől erősödött a kar, a hát, és 1 óra alatt 400 kalóriát tudtak elégetni. A mosogatást sem a mosogatógép végezte, és a kerti munka, mosás is mind rájuk maradt. Természetesen nem kell neki látnod most kézzel mosni, padlót súrolni, sokszor időd sem lenne rá, de okos ötletekkel megmozgathatod magad napközben.

Próbáltad már a Wii Fit Plus-t? Tv nézés helyett a tv előtt megmozgathatod magad, és akár fitnesz programokat is vásárolhatsz rá. Az online bevásárlás helyett menj el a boltba, ragadj kosarat és miközben cipekedsz, 150 kalóriától tudsz megszabadulni. A gyerekek is örülnek, ha velük játszol, szervezhettek akár kinti programokat, tollasozzatok, focizzatok, kergetőzzetek. Míg a gyerekek is elfáradnak és a friss levegőn vannak, addig te is mozogsz és a család is együtt van.

Rendezd át a hűtőt

Tudtad, hogy 3-szor többször fogsz egészséges ételt választani a hűtőből, ha az szem előtt van? Rendezd át a frigó belsejét, és tedd szemmagasságba, a joghurtokat, zöldségeket, egészséges ételeket, a zsíros, cukros dolgokat inkább a felső polcon tárold, vagy a fiókos részben.

Csavard le a fűtést

Persze nem kell jégvermet csinálnod a házból, de londoni kutatók bebizonyították, hogy 1-2 fokkal hűvösebb a lakásban sokat segíthet a fogyásban, hiszen a test több kalóriát éget. Ezért érdemes hűvös időben is a szabadban futni, és a termosztáton is visszavehetsz 1-2 fokot, 19 fok ideálisabb, mint a 21 fok, és még a fűtésen is spórolhatsz.

Nemcsak a tányér, a pohár is számít

Köztudott, hogy szeretjük megpakolni a tányérunkat. Ha nagy tányérra teszel ugyanannyi ételt, mint egy kisebbre, a szemeddel azt érzékeled, hogy alig ettél valamit, ezért vagy még többet pakolsz a tányérra, vagy még egyszer szedni fogsz. Ha oda figyelsz a táplálkozásodra, és követed a fele annyit eszem elvet, akkor egyszerűbben tudod kivitelezni a dolgot, ha kistányérról eszel.

A pohár formája is éppúgy számít, hiszen az érzékeinket becsaphatjuk kicsit. Az öblösebb poharakban fogyaszd a 0 kalóriás italokat, azonban mikor bort, pezsgőt, vagy egyéb alkoholos italt, koktélt iszol, akkor válassz vékony, hosszúkás poharat, aminek az űrtartalma lehet csak fele, viszont érzetre ugyanannyinak hat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers