0
Diéta és Fogyókúra Diétás sütik, édesség

Mandulás-kókuszos süti – liszt és cukor mentes

2020. March 3. Tuesday

A lisztmentes sütikkel régebben szkeptikus voltam, de amióta mandula őrleménnyel egyre többet sütök, azóta már bátrabban kísérletezem. Sok minden elkészíthető belőle, ami különösen vonzóvá teszi ezt az alapanyagot és gluténmentes lesz a végeredmény, ami szintén fontos szempont lehet, ha valaki glutén érzékeny.

Hozzávalók

180 gramm mandula liszt/őrlemény

60 gramm kókuszreszelék

250 gramm cukornak megfelelő édesítő (nyírfacukor pl , de használhatsz bármit amit megszoktál)

4 tojás

kicsi vanília aroma

170 gramm light margarin (megolvasztva és lehűtve)

pici vágott mandula dekorálni

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Közben a mandulát, a kókuszt és az édesítőt keverd össze. egy másik edényben a tojásokat keverd ki kézi habverővel, add hozzá a vanília aromát, majd a margarint (én mikróban picit megolvasztottam, és az ablakban vissza hűtöttem ), és keverd el jó alaposan. Add hozzá a tojásos margarint a mandulás mixhez és keverd el jól. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt formába ( én csak a tortaforma aljára tettem papírt, és az oldalát kivajaztam, liszteztem). Süsd kb 40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyd pár percig a formában hűlni, majd tedd sütőpapírral együtt a rácsra és hűtsd ott tovább.

Nagyon finom így magában, de akár lekvárral is isteni finom.

Gluténmentes, szénhidrát csökkentett, és ebben a formában elkészítve laktózmentes is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply