A lisztmentes sütikkel régebben szkeptikus voltam, de amióta mandula őrleménnyel egyre többet sütök, azóta már bátrabban kísérletezem. Sok minden elkészíthető belőle, ami különösen vonzóvá teszi ezt az alapanyagot és gluténmentes lesz a végeredmény, ami szintén fontos szempont lehet, ha valaki glutén érzékeny.
Hozzávalók
180 gramm mandula liszt/őrlemény
60 gramm kókuszreszelék
250 gramm cukornak megfelelő édesítő (nyírfacukor pl , de használhatsz bármit amit megszoktál)
4 tojás
kicsi vanília aroma
170 gramm light margarin (megolvasztva és lehűtve)
pici vágott mandula dekorálni
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Közben a mandulát, a kókuszt és az édesítőt keverd össze. egy másik edényben a tojásokat keverd ki kézi habverővel, add hozzá a vanília aromát, majd a margarint (én mikróban picit megolvasztottam, és az ablakban vissza hűtöttem ), és keverd el jó alaposan. Add hozzá a tojásos margarint a mandulás mixhez és keverd el jól. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt formába ( én csak a tortaforma aljára tettem papírt, és az oldalát kivajaztam, liszteztem). Süsd kb 40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyd pár percig a formában hűlni, majd tedd sütőpapírral együtt a rácsra és hűtsd ott tovább.
Nagyon finom így magában, de akár lekvárral is isteni finom.
Gluténmentes, szénhidrát csökkentett, és ebben a formában elkészítve laktózmentes is.
No Comments