Mandulás-kókuszos süti – liszt és cukor mentes

Mandulás-kókuszos süti – liszt és cukor mentes

A lisztmentes sütikkel régebben szkeptikus voltam, de amióta mandula őrleménnyel egyre többet sütök, azóta már bátrabban kísérletezem. Sok minden elkészíthető belőle, ami különösen vonzóvá teszi ezt az alapanyagot és gluténmentes lesz a végeredmény, ami szintén fontos szempont lehet, ha valaki glutén érzékeny.

Hozzávalók

180 gramm mandula liszt/őrlemény

60 gramm kókuszreszelék

250 gramm cukornak megfelelő édesítő (nyírfacukor pl , de használhatsz bármit amit megszoktál)

4 tojás

kicsi vanília aroma

170 gramm light margarin (megolvasztva és lehűtve)

pici vágott mandula dekorálni

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Közben a mandulát, a kókuszt és az édesítőt keverd össze. egy másik edényben a tojásokat keverd ki kézi habverővel, add hozzá a vanília aromát, majd a margarint (én mikróban picit megolvasztottam, és az ablakban vissza hűtöttem ), és keverd el jó alaposan. Add hozzá a tojásos margarint a mandulás mixhez és keverd el jól. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt formába ( én csak a tortaforma aljára tettem papírt, és az oldalát kivajaztam, liszteztem). Süsd kb 40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyd pár percig a formában hűlni, majd tedd sütőpapírral együtt a rácsra és hűtsd ott tovább.

Nagyon finom így magában, de akár lekvárral is isteni finom.

Gluténmentes, szénhidrát csökkentett, és ebben a formában elkészítve laktózmentes is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers