0

Tudtad, hogy…?

2012. April 15. Sunday

Tudtad, hogy melyik a legtöbb antioxidánst tartalmazó fűszer?

Az oregano került ki a kutatásokból győztesen, neki a legnagyobb a szabad gyököket megkötő képessége, majdnem holtversenyben második helyen végzett a szárított rozmaring, a bazsalikom viszont már csak fele annyit tartalmaz, mint az oregánó.

Tudtad, hogy melyik a legfontosabb táplálék kiegészítő a kismamáknak az első 3 hónapban?

A folsav. Azonban érdemes azt is megemlíteni, hogy ahhoz, hogy a folsav rendesen hasznosulni tudjon, már a terhesség előtt 3 hónappal szedni kell, ezért jó, ha a leendő anya fel tud készülni a gyermekvállalásra.

Tudtad, hogy melyik ital képes meggátolni a vas felszívódását?

A tea, tannin tartalma miatt megakadályozza, hogy a vas felszívódjon, ezért érdemes a teázást az étkezéstől elkülöníteni. A vas beépülését a C-vitamin segíti a legjobban, így a legjobb, ha 100%-os gyümölcslevet fogyasztunk evés mellé.

Tudtad, hogy melyik a legjobb gluténmentes köret?

Vannak már gluténmentes tészták, de a legegészségesebb a quinoa, ami tökéletes szaftos húsok mellé, de zöldségesen is fogyasztható egytálételként.

Tudtad, hogy melyik vitamin szükséges a Kalcium beépüléséhez?

A D- vitamin az, ami segíti a Kalcium beépülését, ezzel segítve, hogy csontjaink, fogaink épek és erősek legyenek. D-vitamint tojással, omega3 zsírsavakban gazdag halakkal, vajjal, és müzlivel juttathatsz be a szervezetedbe legkönnyebben. Azonban a D-vitamin beépülésének a feltétele a napfény. Itt a jó idő, használd ki, sétálj sokat a szabadban.

Tudtad melyik alkoholos koktél tartalmazza a legkevesebb kalóriát?

A vodka tonik. Főként, ha a tonik cukormentes. A legtöbb szórakozóhelyen már kérhetsz cukormentes üdítőt is. Ha pedig házibulit rendeztek, szerezz be cukormentes tonikot, vagy sprite-ot. De ne vidd túlzásba az alkoholfogyasztást, mert amellett, hogy hizlal dehidratál és másnaposságot okoz.

Tudtad, hogy mennyi kalóriát kellene megspórolnod egy nap, hogy 1 év alatt fogyj 5 kilót?

Mindössze napi 100 kalóriáról van szó, amit meg kell spórolnod.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply