Aszalt paradicsomos kenyér
Nem meglepő, ha azt olvasod egy étteremben, hogy napszárította paradicsom, ugyanis az angol sun-dried tomato-t szó szerint is fordíthatjuk, de egyszerűbb, ha aszalt paradicsomként hívjuk.
500 gramm szénhidrátcsökkentett liszt+1 evőkanál búzasikér
1 deci tej+1 teáskanál cukor+élesztő
1 evőkanál oliva olaj
100 gramm aszalt paradicsom+ szárított, vagy friss mix fűszerkeverék
Az eredeti diétás zsemle receptet használd alapként. Adj a liszthez szárított vagy friss fűszermixet, az olaj helyett használj olíva olajat, dagaszd, majd mikor először megkelt a tészta adj hozzá 50 gramm aprított, aszalt paradicsomot, és így keleszd még 30 percig, majd kend meg a tetejét oliva olajjal és teheted is a sütőbe. Félidőnél szórd meg még 50 gramm aprított, aszalt paradicsommal és bazsalikommal.
Sajtos-hagymás diétás kenyér
1 apróra vágott hagymát dinsztelj meg 1 teáskanál olajon, amíg meg nem puhul, majd hagyd kihűlni. Szintén az alap zsemle, cipó receptet használd. Keverd a hagymát, 1-2 teáskanálnyi zsályát és 4 evőkanál reszelt parmezánt a szénhidrát csökkentett liszthez. Mielőtt a sütőbe teszed, szórd meg a tetejét 2 teáskanálnyi reszelt parmezánnal és így süsd 30 percig.
Fahéjas, mazsolás kenyér
A diétás zsemle receptjét érdemes az édeskés kenyerekhez is használni.
A fél kiló szénhidrát csökkentett liszthez keverj hozzá 1 teáskanálnyi fahéjat és 2 teáskanálnyi cukornak megfelelő édesítőt. Majd add hozzá a felfuttatott élesztőt, keverd össze és a 300 ml vízhez keverj 1 evőkanál fehérborecetet. Dagasztásnál 4 evőkanálnyi mazsolát adj hozzá, keleszd, majd sütés után még melegen kend meg mézzel a tetejét és hagyd kihűlni.
No Comments