0
Fitnesz

Táncolva fogyj!

2012. May 19. Saturday


A tánc már ősidők óta létezik, már az ősi kultúrákban is egyfajta kifejező eszköz volt, majd egyre művészibbé vált. Napjainkban a tánc nem csak szórakoztató, de remekül élvezhető testmozgásként is felfogható.

Az egyre felpörgöttebb, egyre több elvárással rendelkező világban a táncot is egyre több új funkcióval ruházzák fel. A kikapcsolódás, a szórakozás, a versenyzés mellett, most megcélozták a fogyást. Ráadásul két legyet ütsz egy csapásra, mert miközben élvezed a táncot, a koreográfiát, a dallamot, a mozgást, nemcsak fogysz, de a stressz is elszáll, a tested tónusos lesz és kivirulsz.

Fogyasztó táncok


Gyakorlatilag minden, ami mozgás, az energiát igényel, így ha csak táncikálsz egy órát már az is tökéletes, de sokkal izgalmasabb, ha közben megtanulsz egy koreográfiát, egy tánc stílust elsajátítasz, miközben társaságba jársz és talán új barátokat is szerzel.

Társastáncok

A társastáncoknál mivel nemcsak a saját magad mozgására kell figyelned, hanem partnereddel is összhangba kell kerülnöd, így nagyobb koncentrációt igényel. Akár a pároddal közösen is beiratkozhattok az órákra. Javítja a vérkeringést, javítja a csontsűrűséget is, amellett, hogy fogyaszt.


Jazztánc

Ha szereted a klasszikus elemeket ötvözni a modern stílussal, akkor ezt a táncot neked találták ki. Aki jazz balettra járt gyerekkorában és szeretne most valami modernebbet, feltétlenül próbálja ki. Az önmegvalósítás, a vagányság mellett a klasszikus elemek elsajátítását is megköveteli. Első körben meg kell tanulnod az alaplépéseket, hogy egy kisebb koreográfiát meg tudj tanulni. Ezzel a tánccal azonban nem csak fogyhatsz, izmosabbá, tónusosabbá is válnak izmaid, és átformálja az alakod.

Aerobic

Ez az a táncos torna, ami a legrégebbi, így már mindenki ismeri és a mai napig a legkedveltebb kardió mozgásformának számít, mely fogyaszt, izmosít és nyújt egyben. A ritmusos zene lehetőséget ad arra is, hogy hol lassabb, hol gyorsabb ütemű mozgást keljen végezned, így egy intervallumedzést tudhatsz magad mögött.Zumba

A zumba latinos tánc elemeivel egyre feltörőben van, pár év alatt hatalmasra nőtt a zumbázók tábora, és szerencsére népszerűségével együtt a zumba órák száma is nő. Egy óra aktív zumbával akár több mint 540 kalóriát is elégethetsz, a zene hangulata magával ragad, és az idő elrepül.

Salsa

A salsában latinos őrület, a vérpezsdítő zene, a tüzesség és szenvedély nemcsak egy igazán élvezhető, szép táncot eredményez, de az egyik legtöbb kalóriát elégető tánc. Így ha salsázni jársz, oda figyelsz az étkezésedre, a kilók biztos, hogy olvadni fognak rólad.

Hip hop

A hip-hop igazán fiatalos tánc, tele energiával, mely az egész testet átmozgatja. A sokszor csak ugrabugrának tűnő tánc mögött sok-sok óra gyakorlás van, hogy a koreográfia összeálljon. Általában a fiatalok körében kedvelt.

Hastánc

Nemcsak a nők kedvenc tánca a hastánc, a férfiak is szeretik, persze ők csak nézni. Koncentrációt igényel, főként az elején, hogy meg tanuljuk az egyes testrészeket külön mozgatni. A hullámzó mozgás, a kar munka, és közben a láb mozgása fejleszti az izomzatot, és égeti a kalóriát.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply