0
Fitnesz

Maradj fitt a nyaralás alatt

2012. June 30. Saturday

Nyaralás alatt a medencét és a tengert ne csak arra használd, hogy lehűtsd magad. Szánj minden nap 20 percet a nyaralás alatt is a mozgásra. Nem kell bezárkóznod a hotel szobába és dvd-re tornázni, vagy 40 fokban futni, hiszen ott a hűsítő víz, ami mindenki számára elérhető. Ráadásul, ha ízületi fájdalmaid vannak, vagy egyéb sérüléseid a vízben való edzés tökéletes lesz számodra. Kismamáknak is sokkal biztonságosabb és kényelmesebb így az edzés. Vizi aerobikozhatsz vagy akár úszhatsz is.

A mellúszással tökéletesen átmozgathatod a mell, a hát és a kar izmait, míg hátúszással az egész testet dolgoztatod, hiszen itt intenzívebben figyelsz a lábmunkára is, és a váll izmai is többet dolgoznak. A legtöbb kalóriát azonban a gyorsúszás égeti, és ez dolgoztatja meg legjobban az egész test izomzatát.

10 perc taposás a vízben                                          50 kalória

10 perc mellúszás                                                        60 kalória

10 perc hátúszás                                                          80 kalória

10 perc gyorsúszás                                                      100 kalória

10 perc futás a vízben                                                115 kalória

A legjobban úgy élvezheted az úszást, ha variálod az technikát, és sebességet, így szinte repül az idő és növelheted az elégetett kalóriák számát, ha intervallumos edzést végzel a vízben. Ráadásul miután befejezted az úszást és kifekszel napozni és száradni, a kellemes fáradtság mellett, ami megsokszorozza az energiáidat, és fitten tart, továbbra is fel lesz pörögve az anyagcseréd.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply