0
Fitnesz

30 napos PLANK kihívás

2015. January 27. Tuesday

plank-gyakorlat-kihivasA plank gyakorlat, a 30 napos plank kihívás – plank challenge- világszerte elterjedt, a mozgalomhoz 100ezrek csatlakoznak, és napról-napra csinálják végig a lelkes fogyni, mozogni, erősödni vágyók a napi előírt adagot.

A plank gyakorlatban az a különleges, hogy nem vesz sok időt igénybe, beilleszthető önálló gyakorlatként, vagy kiegészíthetjük vele edzésünket. Azért olyan remek erősítő gyakorlat, mert csakis saját súlyunkat használjuk, amivel nem csak a has, de a hát, törzs, derék izmait is erősíthetjük.

A könnyűnek tűnő plank alkartámasz valójában nem is olyan egyszerű, próbáld csak ki, de figyelj a helyes kivitelezésre, sokszor azért olyan könnyű a gyakorlat, mert nem koncentrálunk eléggé, és nem helyes a tartás.

A plank alkartámasz

30-napos-plankHelyezkedj el a talajon fekvőtámasz szerűen, csak tedd le az alkarod, a képen látható módon. A hasad legyen behúzva, hasizmok megfeszítve, és a test a fejbúbtól a sarokig egyenes kell, hogy maradjon, miközben a lábujjhegyeden támaszkodsz. Innentől nincs más dolgod, mint megtartani ezt a pózt az előírt időig.

A leggyakoribb hibák közé tartozik, hogy a csípőt leengedjük, vagy a feneket túl kinyomjuk, túl széles a kartámasz, be vannak rogyasztva a lábak, és néha kicsavarjuk a csípőt. A plank gyakorlat során amint felvesszük a helyes tartást, nem mozdulunk, ez a szabály, és amikor ezt 5 percig kell csinálni, akkor már igazán koncentrálni kell, hogy ne könnyítsünk a gyakorlaton úgy, hogy változtatunk a testtartásunkon.

Azonban ez az 5 perc, önmagában, vagy beiktatva más edzések mellé, olyan eredményeket produkálhat a testeden, hogy feledteti azt a pár percet, amit nap, mint nap eltöltesz a földön támaszkodva.

Próbáld ki mellé a 30 napos hasizom erősítő kihívást, vagy csatlakozz a 30 napos guggolás kihíváshoz, hogy te is feszes popsi és combok büszke tulajdonosa lehess.

Íme, az edzésterv a 30 napos plank kihíváshoz.

30-napos-plank-kihivas

 Így csináld helyesen a gyakorlatot

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply 10 edzés ötlet zsúfolt napokra is | Rendteremtő 2016. August 11. Thursday at 08:41

  […] napos kihívások: Plank Guggolás Zsugorfelülés Fekvőtámasz A lap alján keressétek […]

 • Reply Nikica 2016. July 7. Thursday at 16:23

  Sziasztok Mindenkinek!
  Ezt végig lehet csinálni? Szerintem én nem fogom bírni ilyen tempóba… Lehet, hogy lebecsülöm magam? Igaz még csak 15. napnál tartok, de minden porcikám remeg. Ez jó, vagy valamit rosszul csinálok? Előre is köszönöm a választ!

 • Reply Dávid 2016. June 13. Monday at 14:57

  Jó gyakorlat ez,csak végig kell csinálni.Érezni fogjátok a változást,javulni fog a teljesítményetek,mint Pl:fekvőtámasz,húzóckodás stb. Plank Pushup-al kombinálva nagyon jó gyakorlat! Keressetek rá!

 • Reply Kiss Attila 2016. May 31. Tuesday at 22:09

  Azt lehet tudni,hogy mennyi kalóriát eget?

  • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2016. June 9. Thursday at 15:50

   Szia! Önmagában szerintem nem sokat! Egyéb edzéssel kombinálva hatásos nagyon, illetve erősítő hatása nagyon jó!

 • Reply Hegedűs Zoltán 2016. May 23. Monday at 19:56

  Üdv!
  Azt szeretném megtudni , hogy mindennap 5 percet kel csinálni és az ott jelzett ídőtartamokra felosztani vagy mindennap a jelzett időtartamig kell csinálni ?

  • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2016. May 25. Wednesday at 05:27

   Szia! Ez egy kezdő plank terv, ezért indul 20 mp-el. Mindig a kijelölt időt kell teljesíteni, és a 30. nap végére így jutsz el az 5 percig!

 • Reply Inotay Beatrix 2016. April 30. Saturday at 18:38

  Jó napot! Sziasztok!
  Azt szeretném tudni mi van a 30-ik nap után.
  Újra kezdjük elölről az első naptól vagy folytatjuk az 5 percel?
  Válaszodat köszönöm.

  • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2016. May 10. Tuesday at 05:56

   Szia! Ez egy kihívás, 30 napig tart, napi szinten jobb és jobb leszel. Utána pedig eldöntheted, hogy hogyan folytatod, nincsenek szabályok. Ha jól megy, nem kell újra kezdeni, de nyugodtan folytathatod, hogy napi szinten emeled a másodperceket, perceket, és minden edzésbe bele illeszted.

  Leave a Reply