A krumplis pogácsa sem tartozik a legdiétásabb ételek közé, hiszen a fő összetevői a krumpli és a liszt, de leves mellé tökéletes választás, ha elkészíted diétásan. A reform konyha egyik remeke a csicsóka a másik a szénhidrátcsökkentett liszt, a legfinomabb dolgok pedig a kettő keverékéből sülnek vagy éppen főnek ki. Gondolj csak a diétás szilvás gombócra.
Diétás csicsóka pogácsa hozzávalói
Fél kiló csicsóka, meghámozva, felkockázva
1 kis só
2 tojás
szénhidrátcsökkentett liszt
olaj a sütéshez
A csicsókát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük, picit sózzuk, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ekkor hozzá adjuk a 2 tojást, és a szénhidrátcsökkentett lisztet, amennyit felvesz, de ne legyen kemény a tészta. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval szaggatjuk, majd forró olajban sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre tesszük, hogy az olajat elszívja róla. Süteted akár tepsiben, vagy actifryban is, de az olajban az igazi. Fél kiló csicsókából 4-5 főre készíthetünk szénhidrátcsökkentett csicsókás pogácsát.
No Comments