0 items 0Ft
Vizi aerobikozz a nyaralás alatt

Vizi aerobikozz a nyaralás alatt

Nyaraláskor sem szeretnél elhízni és szeretnéd a hét végére is megtartani a megszerzett formád? Tervezz egészséges, aktív nyaralást. Most van itt az ideje, hogy a sok szabadtéri program mellé egy kis mozgást is betervezz előre a nyaralásodba, hiszen a feszesség már akár 1 hét mozgásszegény életmód alatt is változhat, főként, ha sokat fagyizunk, pizzázunk, és az étkezésre sem figyelünk.

Ha vízparton nyaralsz tökéletes választás a vízi aerobik, és nem kötelező egy fedett uszodában találnod egy jó kis aerobik órát. A parton, a strand medencéjében tökéletesen átmozgathatod magad. Vagy akár választhatod az úszást is a nyaralás alatt.

Vizi futás

A vízben futás tökéletesen átmozgatja az egész testet éppúgy, mint amikor elmész kocogni reggelente. Csak ez jobban kíméli az ízületeket és sokkal mókásabb és az ellenállás miatt kicsit nehezebb is. Először 5 percig csináld, majd fokozatosan emeld az időt 10 percre.

Labda gyakorlat

Állj mellmagasságig érő vízbe, terpeszben. Fogj egy labdát és nyújtsd ki a víz alatt magad elé a kezed és kezd el a labdát mozgatni vízszintes vonalban, úgy hogy egy 8-ast írj le vele. Összesen kétszer 10-es sorozatot csinálj. Tökéletesen átmozgatja a kart, a felső hátat és a vállakat, de figyelj, hogy csak a karoddal dolgozz, a törzs ne mozduljon el.

Guggolás a vízben

Állj derék magasságú vízben csípő szélességű terpeszben és guggolj le úgy, mintha egy székre szeretnél a vízben leülni, majd emelkedj vissza. A térd ne menjen a boka vonala elé. végezz 2szer 10 guggolást.

Has gyakorlat a vízben

Támaszkodj a hátaddal a medencének, kezeiddel két oldalt támaszd ki magad. Húzd fel a térded a mellkasodhoz, majd nyújtsd ki előre (a tested derékszöget zár be a kinyújtott lábaddal), mozgasd el az összezárt lábaidat először jobbra, majd vissza középre, majd balra, vissza középre és húzd vissza a mellkasodhoz. Ismételd 10-szer, majd csinálj még egy kört.

Végezetül, ha még úgy érzed ez sem elég, ússz pár hosszt és feküdj ki napozni. Hidd el lehet súlyt tartani nyaralás alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Social Media Icons Powered by Acurax Social Profile Design Experts
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers