0
Fitnesz

Vizi aerobikozz a nyaralás alatt

2012. July 21. Saturday

Nyaraláskor sem szeretnél elhízni és szeretnéd a hét végére is megtartani a megszerzett formád? Tervezz egészséges, aktív nyaralást. Most van itt az ideje, hogy a sok szabadtéri program mellé egy kis mozgást is betervezz előre a nyaralásodba, hiszen a feszesség már akár 1 hét mozgásszegény életmód alatt is változhat, főként, ha sokat fagyizunk, pizzázunk, és az étkezésre sem figyelünk.

Ha vízparton nyaralsz tökéletes választás a vízi aerobik, és nem kötelező egy fedett uszodában találnod egy jó kis aerobik órát. A parton, a strand medencéjében tökéletesen átmozgathatod magad. Vagy akár választhatod az úszást is a nyaralás alatt.

Vizi futás

A vízben futás tökéletesen átmozgatja az egész testet éppúgy, mint amikor elmész kocogni reggelente. Csak ez jobban kíméli az ízületeket és sokkal mókásabb és az ellenállás miatt kicsit nehezebb is. Először 5 percig csináld, majd fokozatosan emeld az időt 10 percre.

Labda gyakorlat

Állj mellmagasságig érő vízbe, terpeszben. Fogj egy labdát és nyújtsd ki a víz alatt magad elé a kezed és kezd el a labdát mozgatni vízszintes vonalban, úgy hogy egy 8-ast írj le vele. Összesen kétszer 10-es sorozatot csinálj. Tökéletesen átmozgatja a kart, a felső hátat és a vállakat, de figyelj, hogy csak a karoddal dolgozz, a törzs ne mozduljon el.

Guggolás a vízben

Állj derék magasságú vízben csípő szélességű terpeszben és guggolj le úgy, mintha egy székre szeretnél a vízben leülni, majd emelkedj vissza. A térd ne menjen a boka vonala elé. végezz 2szer 10 guggolást.

Has gyakorlat a vízben

Támaszkodj a hátaddal a medencének, kezeiddel két oldalt támaszd ki magad. Húzd fel a térded a mellkasodhoz, majd nyújtsd ki előre (a tested derékszöget zár be a kinyújtott lábaddal), mozgasd el az összezárt lábaidat először jobbra, majd vissza középre, majd balra, vissza középre és húzd vissza a mellkasodhoz. Ismételd 10-szer, majd csinálj még egy kört.

Végezetül, ha még úgy érzed ez sem elég, ússz pár hosszt és feküdj ki napozni. Hidd el lehet súlyt tartani nyaralás alatt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply