0
Diétás kenyérfélék

Házi, diétás pita – egészséges gyorsételek

2012. August 20. Monday

Bármennyire is szeretnénk távol maradni a gyorskajáktól, a mekis burgerektől, a pizzától, a gyrostól és a sült krumplitól, nem mindig egyszerű, és mivel finomak nem csoda, ha megkívánjuk. Azonban olcsóbb és egészségesebb, ha otthon készítjük el a diétás gyrost valljuk be, nem mindegy, hogy mit eszik a család ebédre, vacsorára, se a felnőtteknek, se a gyerekeknek nincs szükségük a gyorsan felszívódó szénhidrátokra, a cukrokra és a rengeteg tartósítószerre.

Gyros tálat bármikor készíthetsz diétásan, hiszen a hús és a zöldségek joghurtos szósszal mindig egészségesnek számítanak, azonban a gyros mégiscsak pitával az igazi. Egy jó kis kebab, megtöltve minden féle finomsággal.

Készíts házilag egészséges, diétás pitát. A szénhidrátcsökkentett pita szuper gyorsan elkészül, persze csak ha a kelési időt nem számoljuk, de ez alatt az idő alatt a diétás gyros többi hozzávalóját is előkészítheted, megsütheted, tornázhatsz egyet, vagy épp pihenhetsz.

Diétás pita recept

2 tk. só

2 ek. olíva olaj

50 dkg szénhidrát csökkentett liszt

3 dkg élesztő (porélesztő is tökéletes)

3-4 dl langyos víz

A hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk és kelesztjük 1 órát, majd gombócokat formázunk (ebből az adagból 10 gombóc lesz kb.), kisodorjuk őket kicsit ovális formára, 1 centi vastagra és letakarjuk még 15 percre, majd 180 fokon előmelegített sütőben sütjük 10-15 percig sütőpapíron. Amikor a teteje már elég kemény érdemes megfordítani, de vigyázz, ne süsd túl, úgy finom, ha puha marad a pita.

 

Még több szénhidrát csökkentett receptre vágysz?

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Hippie 2017. March 22. Wednesday at 18:55

    We deifeitnly need more smart people like you around.

  • Reply lena01 2015. January 9. Friday at 20:48

    Szia!
    Milyen lisztet használtál?Vagy melyiket ajánlod?

  • Reply Nett 2013. January 14. Monday at 09:57

    Szia!
    Szeretném elkészíteni a pitát, és írtad, hogy a 3dkg élesztő helyett a porélesztő is tökéletes. Kérdésem az lenne, hogy a porélesztőből mennyit használjak? Találtam átváltási táblát, azt használjam itt is?
    Köszönöm a választ

    • Reply P@nna 2013. January 17. Thursday at 06:42

      Szia!
      1 csomag porélesztő, ami általában 7 g-os 2,5 deka friss élesztőnek felel meg. Ha csak por élesztőd van, fél kiló liszthez használj egy csomaggal, az is elég lesz!

  • Reply héééjóóóó 2012. August 28. Tuesday at 10:26

    Dejó receptnek tűnik eme alkotás!

  • Leave a Reply