Érik a szilva? Készíts diétás szilvás gombócot ebédre! A szilvalekvárfőzés mellett, gondolj a többi szilvás ételre is. Tegyél a fagyasztóba kimagozott szilvát is, hidd el, jól fog jönni télen, amikor készítenél egy finom szilvás gombócot. Ha diétázol, vagy egyszerűen csak szereted az egészséges táplálkozást, akkor készítsd el a diétás szilvásgombócot. A csicsókából készített gombóc igazán tökéletes, és ízletes, és kisgyerekek számára is jó választás. Nagyon jól telít magas rost tartalmának köszönhetően, inulint tartalmaz, mely segíti a vércukorszint beállítását és még gyermekallergia esetén is használatos a kikezelés során. Szénhidrátcsökkentett liszttel keverve laktató ám nem hizlaló édességet kapunk.
Diétás szilvás gombóc hozzávalói
3 csicsóka
1 tojás
2 ek. light margarin
1 csipet só
Szénhidrátcsökkentett liszt
Pirított zsemlemorzsa
Szilva
Fahéjas édesítő
A csicsókát picit sós vízben főzd puhára, majd jól szűrd le, és krumplinyomóval, vagy villával törd össze, majd tedd félre kihűlni. Amikor teljesen kihűlt keverd hozzá a tojást és a margarint és 1 csipet sót, majd annyi diétás lisztet, amennyit felvesz. Egy szép, nem ragadós tésztát kell kapnunk, amit ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtunk. 8-10 cm-es kockákat vágunk, a közepébe helyezünk fél szilvát, és pici fahéjas édesítőt szórunk rá, majd batyut csinálunk belőle, és gombóccá formázzuk. Forró, lobogó vízben főzzük, ha feljön a tetejére még 2-3 perc és kész is. Ezután rögtön pirított zsemlemorzsába (pici olajon egy serpenyőben zsemlemorzsát pirítunk előtte) forgatjuk. Fahéjas por édesítővel tálaljuk (sztíviából is készítenek már olyan por állagú édesítőt, mely 1:1 arányban helyettesíti a cukrot, így nem édesebb, nincs mellékíze).
Forgathatod pirított zabkorpába is, vagy csupaszon rögtön a fahéjas édesítőbe.
No Comments