Kezdődhet a téli időszámítás –óraátállítás 2012

Kezdődhet a téli időszámítás –óraátállítás 2012

óraátállítás 20122012.október 28-án hajnali 3órakor kell az órát hajnali 2órára visszaállítani. Az óraátállítást először 1976-ban kezdték, és azóta minden év október utolsó vasárnapjának hajnalán 1 órával visszaállítjuk óráinkat. Eredeti célja az volt, hogy a nappalok egybe essenek a lakosság ébrenléti idejével, illetve energia spórolás szempontjából tűnik fontosnak. A közvilágítás ma már programozott, automatizált, így a spórolást inkább saját otthonainkban tudjuk alkalmazni, és nem mellesleg ilyenkor szombatról vasárnapra 1 órával többet alhatunk.

Ezzel hivatalosan is megkezdődik a téli időszámítás egészen 2013. március utolsó vasárnapjáig.  Az emberi szervezetnél a sötét, a rövidebb nappalok őszi-téli depressziót okozhatnak, álmosabbak, fáradtabbak lehetünk reggelente. Az óra visszaállítással kedvünk is visszatérhet, hiszen picit hamarabb fog így világosodni. Az 1 órás eltolódást a szervezet 1 nap alatt megszokja.

Nem mellesleg érdemes a téli időszakban is többet a szabadban tartózkodni, kirándulni, és figyelni az egészséges táplálkozásra, vitaminpótlásra, hiszen a melankolikus állapoton pusztán az óraátállítás nem segít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Social Media Integration Powered by Acurax Wordpress Theme Designers
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers