0
Diétás sütik, édesség Karácsony

Mézeskalács házikó – karácsonyi ajándék ötletek

2012. December 4. Tuesday

Elkészítetted már a  karácsonyi mézeskalács házikót? A mézeskalács a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen része, nemcsak az íze, és szépséges díszítése a vonzó, az illata is körüllengi a ház. A mézeskalács a karácsony illata. Sőt, még diéta alatt sem kell lemondani róla, készítsünk diétás mézeskalácsot, így az ünnepek alatt sem fenyeget az elhízás.

mézeskalács ház elkészítése picivel több időt vesz igénybe, ám az eredmény nagyon tartós, egész hónapban csodálhatjuk a művünket, sőt, még ajándéknak is tökéletes. Szeretnéd meglepni valamivel barátnődet, a szomszédnénit? Készíts karácsonyi ajándék mézeskalács házikót. A saját készítésű karácsonyi ajándékok sokkal értékesebbek, sőt, a mézeskalács házikó még ehető is.

Nincs szükség másra, mint egy jó mézeskalács ház receptre. A diétás mézeskalács puha, ám a házikónkhoz kemény tésztára van szükség, így itt érdemes az alap receptet használni.

70 dkg liszt

25dkg langyos méz

5 dkg vaj

3 egész tojás

10 deka cukor

Mézeskalács fűszerkeverék

2 dkg szalakáli

A mézeskalács ház recept folytatása…

Ötlettelen vagy, hogy díszítsd ki a karácsonyi mézeskalács házadat? A tojásfehérje habbal könnyedén dekorálhatsz, színezheted is, így rajzolhatsz vele piros cserepeket, zöld fenyőfákat, sárga csillagokat, és ha fehéren hagyod olyan mintha hópelyhek szálltak volna a házra. Ragasztóként is használhatod, így apró színes gyöngyöket, nyalókát, cukorkákat, mandulát, csokit ragaszthatsz fel.

Díszítsétek a mézeskalács házat közösen a gyerekekkel. Készíts neki alapot mézeskalácsból, vagy tedd egy dobozra, tányérra, így könnyen hordozhatóvá válik.

Díszíthetsz fekete és fehér csokival is, cukormázzal téglákat rajzolhatsz.

A hólepte mézeskalács ház cserepei apró díszítő cukorkákból készültek a jégcsapok jó kemény cukormáz segítségével. A fehér piros kombinációja igazán cuki mézeskalács házat teremt.

Emlékszel Jancsi és Juliska meséjére? Egy kis fenyő, mézeskalács karácsonyfa az udvaron, színes cukorkák és gumicukor a mézeskalács házon és tökéletes karácsonyi ajándékot készítettél egy kedves barátodnak.

Igazán vidám mézeskalács ház készíthető színes cukorkákból, nyalókából és cukormázból.

A mesevilág mézeskalács házai mellett, elkészíthető ez a szépséges erdei házikó is. A csokilapokból álló cserepek, a sötétbarna gerendák, a tuja ágból készített fenyők, a havas udvar, fagyöngy az ajtó felett, egy erdei mesevilágba repítenek el minket.

Készíts nyitott zsalukat a házikóra. Tudtad, hogyha a háztetőt nem összeragasztod, hanem sütés előtt lyukakat fújsz rá , és összekötve helyezed a tetőre akkor az apró rés miatt a tetején tökéletesen alkalmas lesz a mézeskalács házikó gyertyatartónak is? Bár a háztető kormos lesz belülről, de csodálatos ahogy az apró házban pislákol a fény.

Van vadász ismerősöd? Esetleg erdész? Készíts neki egy mesebeli erdészházat. A gerendákat ropiból ragaszd fel.

Egy nagy tálcára, kartonra, vagy egy jó nagy mézeskalács alapra helyezve a mézeskalács köré egy egész udvart is kialakíthatsz. Fenyőkkel, postaládával, kerítéssel.

2 egyforma nagy fenyőfát vágj ki a nyers mézeskalácsból. Az egyiket hagyd egészben, a másikat vágd ketté. a kettévágottat sütés után ragaszd hozzá a fa 2 oldalára és kész is a mézeskalácsház mellé állítható fenyő.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply