Már egy ideje fent volt a listán, hogy croissant készítsek, de mindig halogattam. Hétvégén korán ébredtem, hamburger zsemléket sütöttem és maradt élesztőm, így gondoltam süssünk még valamit. Gyorsan megnézegettem a croissant recepteket, amiket kigyűjtöttem. Nos, hamar letettem róla, hogy én valaha is süssek ilyet 😀
A pihentetési idő, hajtogatás, 8 millió apró művelet, ahogy olvastam és közben rápillantottam a bébi kamerára, rájöttem, hogy ez most nagyon nem nekem való. Persze nem hagyott nyugodni a gondolat, így rákerestem, hogyan bújhatnék ki a sok macera alól. Quick croissant 😀 , nem tartott sokáig míg megtaláltam ezt a receptet és ezt alakítottam át remélve, hogy egy finom szénhidrát csökkentett croissant lesz a végeredmény. Nem kellett csalódnom. Persze ne számíts a bolti változatra, se a 7dayses kiadásra, viszont egészséges, azt szerintem csak nagyiparban lehet elkészíteni, és persze nem nevezhetőek egészségesnek, pikk pakk felszívódó szénhidrát bombák, főként ha még valami édes változatot is választunk.
Ez egy alap, vajas croissant recept. Nemsokára készítek csokis változatot is.
Hozzávalók
450 gramm dia-wellness sütemény liszt koncentrátum
250 gramm sima liszt
1 tk. dia-wellness enzim mix
3 dl tej
1 élesztő (50 gr)
pici só
4 ek. xilit
130 gramm natúr joghurt – én görög joghurtot használtam
2 tojás + 1 a kenéshez
light margarin, picit puha, kenhető legyen
Szabadulj meg egészségesen a felesleges kilóktól
No Comments