A cékla annyira finom grillezve. Főleg ha a végén egy kis fehérbor ecettel is ízesítjük. Túl az ecetes céklán, rengeteg módon használhatjuk fel a céklát. A legegyszerűbb ha grillezzük. A grillezett cékla köretként húsok mellé, vagy önmagában is nagyon finom. Főleg ha a végén egy kis mozzarellát pirítunk rá. Egészséges nasinak sem utolsó, sós csipsz helyett is bevezetheted, és máris egy diétás “rágcsálnivaló” kerülhet a tányérodra filmezésnél.
Miért jó a cékla? Írtam már erről korábban, érdemes elolvasni, mert sokszor én is elfelejtem, hogy egyes zöldségek, gyümölcsök milyen értékes, természetes gyógyító hatással bírnak, és mi mindenre használhatóak. A cékla pont ilyen, nem csak a vérszegénység ellen jó, és méregtelenítő, de számos egyéb értékes tulajdonsággal is felruházhatjuk. Fontos tudnivalók a cékláról
Semmi ördöngösség nincs benne, a recept egyszerű. Végy annyi céklát amennyit szeretnél, főzd meg, amikor már kellően puha hámozd meg, szeleteld fel, tedd őket egy sütőpapírra, vagy a legjobb, ha a sütőrácsra helyezed őket. Fújd le olíva olajjal, picit borsozd meg, és már mehet is a grill alá. A kerti grillsütőt használva a füstös íz még finomabbá varázsolja. Mindkét oldalát grillezd meg jól, majd a legvégén a tetejére egy kis reszelt mozzarella sajt kerüljön, amit szintén piríts rá, és már tálalhatod is.
Ha pikánsabb ízre vágysz, akkor pici fehérbor ecetet is fújj rá az olíva olajjal együtt, és így grillezd.
Egyszerű, finom, és nagyon egészséges. A cékla remek vas forrás, és nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
2 Comments
Kedves Györgyi!
A fogyokurasterapia.blog.hu blog írójaként neked adományozom a Liebster Awards vándordíjat. Nézd meg:
http://fogyokurasterapia.blog.hu/2014/07/11/liebster_award_dij_a_fogyokuras_terapianak
Kedves Andi! Nagyon szépen köszönöm a díjat, hihetetlenül meglepett! Hamarosan válaszolok is a kérdésekre és természetesen továbbítom én is.