0
Diétás sütik, édesség

Diétás csokis, kókuszos mandula „vajkrém”

2014. March 12. Wednesday

dietas-mandulavajkremBizony, nagyon édesszájú vagyok, így nem kérdéses, hogy szépen sorban minden egyes hizlaló, egészségtelen nasi, süti felkerül a kívánság listára – természetesen átalakításra. Így van ez a mogyorókrémekkel is, most azonban egy mandulás krémet próbáltam ki. Ezt a receptet egy angol magazinban láttam, na persze nem túl egészséges formában, jó sok cukorral.

Bár kenyeret nem nagyon fogyasztok, a diétás csokis-kókuszos mandulakrém nem fog megromlani az biztos. Nagyon finom diétás palacsintába, kekszeket is megkenhetünk vele, vagy piskótát, és természetesen a puffasztott rizs, vagy pár karika alma is nagyon jól csúszik vele. Na persze kiskanállal kanalazva a legfinomabb, de sajnos a diétás, egészséges nem egyenlő a korlátlanul fogyasztható fogalommal, így számolni kell a mandula, és kókusz zsírtartalmával. Viszont cukormentes, lisztmentes és tejmentes a diétás mandulakrém.

Diétás mandulakrém recept – kókuszos, csokis mandula „vajkrém”

4 bögre pucolt mandula

200 gramm kókuszreszelék

1/2 bögre agavé szirup

½ bögre cukormentes kakaópor

½ teáskanál vanília kivonat

1 csipet só

½ teáskanál fahéj

dietas-mandulakremSütőpapírra terítsd szét a mandulát egy tepsiben és pirítsd 135 fokon kb. 1 órát, majd növeld a hőmérsékletet 180 fokra és hagyd pirulni még 8-10 percig, vagy addig, amíg a mandula igazán illatos és arany barna nem lesz. Majd tedd félre hűlni 15 percre.

Ez alatt egy darálóban, késes konyhai robotgépben a kókuszreszeléket daráld 8-10 percig, amíg sűrű pépes masszát nem kapsz (közben érdemes sűrűn lekaparni az oldaláról a feltapadt kókuszreszeléket). Add hozzá az agavé szirupot és daráld tovább addig, amíg össze nem vegyül.

Tedd ki a masszát egy tálba és a helyére dobáld be a mandulákat, amiket szintén kb 10 percig kell darálni, hogy krémes legyen. Ehhez végül add hozzá a kakaóport, a vaníliát, a sót és a fahéjat és jó alaposan keverd össze. Végül add hozzá a kókuszos pépet is, de ezt csak addig kell darálni, keverni amíg szépen össze nem vegyül, és már kész is.

A diétás mandulakrémet töltsd üvegekbe (kb 3 kisebb üveg lesz belőle) és hagyd állni pár napig, hogy az ízek összeérjenek.

 

Online táplálkozási tanácsadás

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply