0
Diétás főételek Diétás sütik, édesség

Diétás mákos guba

2015. March 16. Monday

Nagyon régen ettünk már mákos gubát, és valójában már réges-rég terveztem, hogy elkészítem diétásan, de mindig elmaradt. Most végre elkészült, és bizony alig bírta ki a fotók erejéig, rávetettük magunkat. A diétás mákos gubát tökéletesen szénhidrát csökkentettre készítettem, házi diétás vajas kiflivel, és természetes por édesítővel.

Ha már előre elkészített diétás házi vajas kifliket használsz, amiket le is lehet fagyasztani, akkor nagyon gyorsan elkészül. Ha előtte állsz neki a kifliket is sütögetni, akkor bizony több idő, de már kitaláltam egy gyorsabb módszert, hamarosan kipróbálom azt is.

dietas-makosgubaDiétás vajas kifli recept

Diétás mákos guba recept

6-8 darab diétás kifli

450 ml tej

vanília kikapart belseje és a héja vagy vanília aroma

100 gramm cukornak megfelelő természetes édesítő – édesítsd kedved szerint!

100 gramm mák – lehet több is, minél mákosabb annál finomabb

1 citrom hája

mazsola- opcionális.

makos-guba-dietasanA kifliket karikázd fel. A tejet forrald fel a vaníliával és édesítsd kb 30 gramm cukornak megfelelő természetes édesítővel, legyen kellemesen édes, vaníliás a tej. Közben a darált mákot, keverd el a maradék édesítővel, és 1 citrom reszelt héjával – látszatra ugyanannyi por édesítőt használok, mint mákot, ez az arány mindig bejön. Ha teszel bele mazsolát, azt is áztasd be egy kis langyos vízbe.

Mikor felforrt a tej, készítsd ki a tepsit, vagy jénait, és kapcsold be a sütőt (180 fokra). A tejbe dobálj bele egy adag felkarikázott kiflit, forgasd át, hogy megszívja magát a finom vaníliás tejjel, majd tedd a jénaiba és szórd meg gazdagon mákkal. Ha a mákos mixet egy nagyobb edénybe teszed és ebbe teszed bele a tejes kifliket, és összeforgatod, sokkal egyenletesebben és jobban mákos lesz, majd ezután tedd át a jénaiba. Rétegezd amíg el nem fogy, a végén ha maradt tej locsold meg vele a diétás mákos gubát, és nyugodtan szórd rá a maradék mákot is. Tedd a sütőbe kb 15 percre, csak hogy jól átmelegedjen. Mi általában így fogyasztjuk a diétás mákos gubát ahogy elkészül, esetleg extra por édesítővel, de készíthetsz diétás vanília sodót is hozzá.

Egészségesen szeretnél étkezni? Fogyni szeretnél? Kérj táplálkozási tanácsadást és diétás heti étrendet

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply