Szeretem az egyszerű, de ízletes salátákat. Pikk pakk kész van, finom, fogyasztható köretként, önmagában, és vacsorára is tökéletes választás egy kis hallal, párolt/sült hússal, mozzarella sajttal.
Ezt a salátát gyakran szoktam készíteni, mert ezek az alapanyagok általában vannak itthon, így nem kell sokat gondolkodnom. Néha kerül bele extra ez meg az, vagy másképp készítem az öntetet rá, de az alap szinte mindig ugyanaz.
Avokádós, babos, aszalt paradicsomos saláta
2 bögrényi felaprított fejes saláta, vagy mix saláta keverék
1 nagy avokádó
4-5 darab aszalt paradicsom
Fél bögrényi mix bab konzerv – amit én szoktam venni, abban van csicseriborsó is
1 tk. Tahini –pirított szezámmag olaj
Só, bors, Provence fűszerkeverék, olíva olaj, pár csepp citromlé
Az avokádót aprítsd fel, add hozzá a megtisztított, felaprított fejes salátához vagy a saláta mixhez, vágd fel csíkokra a lecsepegtetett aszalt paradicsomot is. A babot keverd el 1 tk. tahinivel és sózd, borsozd, majd forgasd össze a salátával. Egy pici olíva olajjal locsold meg, pici borsot őrölj a tetejére és provence fűszerkeveréket, illetve pár csepp citromlevet, majd forgasd össze.
Tehetsz rá balzsam ecetet, vagy fehérbor ecetet is, nagyon finom mindkettővel.
No Comments