0
Diétás kelt tészták

Egészséges sajtos croissant

2016. October 5. Wednesday

Amikor készítettem a cukormentes szilvás croissantokat, készítettem sajtosat is, mert én mindenképpen édeset kívántam, de tudtam, hogy a fiúk esetleg sósra vágynának, és mivel nagy adag lett, így a következő napi reggeliknél is volt változatosság. A recept nem sokban tér el, csupán a töltelék más, de azért megosztom veletek sajtos formában is. Nyugodtan lehet tölteni bármivel, nálunk a csokis most azért nem játszik nagyon, mert a kisfiúnk még nem eszik ilyet, és mivel mindig azt szeretné épp amit mi eszünk, jobb ha  olyat eszünk, amit ő is biztosan ehet.

 

Szénhidrát csökkentett sajtos croissant

szenhidratcsokkentett-croissant225 gramm dia-wellness sütemény liszt koncentrátum

125 gramm sima liszt

1 tk. dia-wellness enzim mix

2-3 dl tej

1 élesztő (50 gr)

pici só

2 ek. xilit

70 gramm natúr joghurt – görög joghurtot használtam

1 tojás + 1 a kenéshez

light margarin, picit puha, kenhető legyen

Töltelék

Kedvelt sajt, én ehhez épp brie sajtot használtam, amit ugye nem mindenki szeret, de amivel még inkább el tudnám képzelni, és biztosan nem lenne sokak kedvence az a camembert sajttal töltött. Nyamm.

 

Online táplálkozási életmód tanácsadás, ami fitté és egészségessé tesz

Az élesztőt futtasd fel a tejben, add hozzá az enzim mixszel  összekevert lisztekhez, és tedd bele a többi hozzávalót is, majd dagaszd géppel, vagy kézzel legalább 5-10 percig. Lehet több tejre lesz szükséged, liszt függő, úgyhogy nyugodtan adj még hozzá, ha kell. Amikor észen vagy, tedd lisztezett deszkára, oszd 8 egyenlő részre, sodord kör formájúra, vékonyra, rétegezd őket egymásra úgy, hogy kend meg az első lapot puha margarinnal, majd tedd rá a következőt, azt is kend meg, és végül a legfelső lapot nem kell megkenni, csak az egészet tányérra tenni, folpackkal letakarni és hűtőbe tenni legalább 30-60 percre. A margarin amivel megkened legyen puha és kézzel érdemes megkenni. Lehet olvasztani is, de akkor nem kerül rá annyi margarin. Eredetileg azt tanácsolják, hogy a kemény vajat reszeld rá, de ezt a light margarinnal nehéz megtenni. Kipróbáltam, még fagyasztóba is tettem kis időre a margarint, de ahogy reszelni próbáltam nagy lyukú reszelőn, olvadt, kenődött. Végül rá reszeltem, de minden tiszta kulimász lett, és legközelebb kézzel kenve próbáltam, ugyanolyan lett, kevesebb munkával.

croissant-sajtos

Miután pihent a tészta sodord ki vékonyra. Jó nagy lesz, nekem az egész deszkát beterítette. Majd vágd 16 részre – lehet kevesebb háromszöget is vágni, akkor nagyobb lesz a croissant. A háromszög alján csinálj egy kis bemetszést, hogy szebben lehessen hajtogatni, tedd bele a választott sajtot és csavard fel, sütőpapíros tepsibe tedd, és ha van rá mód pihentesd még egy kicsit, nekem nem mindig jut rá idő. Mielőtt sütőbe teszed kend meg tojás sárgájával és szórd meg reszelt sajttal, és süsd kb 20percig vagy amíg arany barna nem lesz,180 fokon előmelegített sütőben.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply