Gondolkoztál már azon, hogyan tedd vonzóbbá azokat az ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, amiket pusztán azért nem szeret a gyerkőc, mert meg sem kóstolta? Próbáld őket mókásan tálalni, adjunk 1 esélyt azoknak a zöld, vagy érdekes színű zöldségeknek is, amikre a picik kapásból nemet mondanak. Lehet, hogy a kóstolás után sem fog ízleni, de sosem lehet tudni. Emlékszem, hogy évekig rávágtam, hogy nem szeretem a zöldbab főzeléket, mert egyszerűen nem tetszett a formája, a színe, de fogalmam sem volt róla, hogy milyen az íze. Persze az oviban mikor kérdezték, hogy de kóstoltad már, mindig ráztam a fejem, hogy persze, de nagyon nem szeretem. Aztán egyszer valahogy mégis valaki rávett, hogy kóstoljam meg, és azóta biztosan állítom, hogy nem szeretem. Van ez így, a zöldbab főzelék sosem lesz a kedvencem. Viszont ugyanígy rengeteg más ételt megszerettem, pedig nagyon válogatós voltam -úgy értem nem szerettem például a paprikát, a hagymát, a tököt, az olajbogyót..stb. – más volt a tálalás, más ízekkel volt kombinálva, megkóstoltam, és ízlett.
Tedd vonzóvá az ételt akár azért mert nem akar enni a gyerek, vagy csak válogatós, egy próbát megér. Persze azt is el tudom képzelni, hogy pont a csodaszép állatos kreáció miatt nem fog hozzá nyúlni, mert olyan szép, é inkább játszana vele. Történt már veletek ilyen?
Remek ötletek egyébként egy gyerek zsúrra is, így sokkal egészségesebb ételeket szolgálhatsz fel a piciknek, és a látvány, a körítés sokkal finomabbá varázsolják az egyszerű sajtos-sonkás szendvicset, és nem a hamburger, meg a chips után fognak ácsingózni.
No Comments