Egy nagyon egyszerű receptet hoztam nektek, hogy feldobjuk kicsit a diétás hétköznapokat, mert tudod nem kell a sok-sok kedvelt ételt tiltólistára tenni, így a rántott, panírozott dolgokat sem, csak kicsit meg kell reformálni. Így gyakorlatilag kicsi odafigyeléssel a diéta már nem is diéta többé, és felcsapja fejét az életmód váltás izgalmas világa, ami tartható egy életen át, nem jár lemondásokkal – jó, persze bizonyos mértékig igen- és amivel megőrizheted egészséged, elérheted, megtarthatod a kívánt alakot.
A diétás párizsi bundás csirkefalatok nagyon finomak. Ebédre salátával, zöldségkörettel, egy kis zöldséges cous-coussal, savanyúsággal nagyon finom. Szeretem a párizsi bundát, mert tényleg nagyon egyszerű diétásra varázsolni, és néha-néha belefér az, hogy bővebb olajban süssük ki a husikat, zöldségeket. A diétás párizsi bundás csirke egyik titka, hogy jó forró olajba kell bele dobálni a sütni kívánt csirkefalatokat, így nagyon gyorsan “összekapja” a bundát, és nem hagyja hogy annyira megszívja magát olajjal. Gyorsan kell sütni, ha lassú tűzön próbálod, akkor bizony tocsogni fog az olajtól, de mondjuk egy rántott csirkecombnál másképp nem tudnál eljárni, ezért kell vagy vékonyra kiklopfolt husit választani, vagy apróra vágott falatokat. Én a másodikat díjazom, mert sokkal “szaftosabb” marad a husi, és nagyon gyorsan átsül, és a panírozás is olyan egyszerű. A másik, hogy mikor kiszeded szilvia legyen a jó barátod, és alaposan itasd le vele a felesleges olajat.
Amitől azonban diétássá válik igazán ez a panírozott hús, hogy természetesen szénhidrát csökkentett lisztet használok. Dia wellness süteményliszt koncentrátumot. Amit keverhetsz felesbe Bl55 liszttel, vagy teljes kiőrlésűvel, de akár használhatod önmagában is, ahogy én szoktam, olyankor a szénhidrát tartalommal egyáltalán nem is kell foglalkoznod, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Lepd meg családod hétvégén a hagyományos rántott hús helyett ezzel a panírozott husival.
Hozzávalók
Csirkemell
tojás+ 1 pici tej
só
olaj – bármilyen növényi, én kókuszzsírt használtam
szénhidrát csökkentett liszt – dia wellness süteményliszt koncentrátum
A tojást verd fel egy pici tejjel – el is hagyhatod, de én szeretem- sóval. Annyi csipet só kell bele, amennyi tojást használsz. A húst mosd meg, alaposan tisztítsd meg, vágd le az esetleges zsírt róla, vágd fel kisebb csíkokra és sózd meg. Én kb 5 centis darabokra szoktam vagdosni, de nem túl vékonyra, olyanra mint amilyenek a csirkefalatok szoktak lenni általában, csak ugye tudjuk, hogy legtöbbször azok pépből készülnek, és ki tudja egyébként a szín hús mennyire jellemző rájuk. Majd tedd a lisztet egy tálba, és dobálj bele jó pár darabot a csirke falatokból, rázd meg a tálat, hogy bevonja a liszt a húst, és dobáld át őket egy villa segítségével a felvert tojásba. Ez után választhatsz, ahány ház annyi szokás, vagy még egyszer megforgatod lisztben és úgy teszed be a forróra hevített olajba, vagy egyből a tojásból mehet is bele. Én legtöbbször az egyszeres bundát választom, mert szeretem ahogy a tojás az olajban kicsit megfolyik, és nekem így is elég a bunda rajta. Gyorsan kész vannak a nagy forróságban, így mire a serpenyőt tele pakolod az apró darabokkal az elsőket már kezdheted is megforgatni. A csirkehús gyorsan megsül, így amikor szépen barnulni kezd a tojásos bunda, nyugodtan teheted is ki a papírtörlőre. Egy sort ha kiteszel, utána a tetejére is tegyél papírtörlőt, és jól nyomkodd meg, így biztosan az összes felesleges zsír lekerül róla.
Ugye milyen egyszerű? Rántott hús helyett, ha megkívánjuk én ezt szoktam elkészíteni.
Szeretnél megszabadulni pár kilótól, egészségesebben főzni magad és családod számára? Érdekel az egészséges életmód? Itt válogathatsz az online táplálkozási tanácsok közül, heti étrenddel, komplett leírással.
No Comments