0
Diétás saláták, köretek

Karfiol rizs – szénhidrát csökkentett köret

2016. October 21. Friday

Készítettem én már régebben is karfiol rizst, de emlékszem, hogy párolni kellett a karfiolt, aztán valahogy megszabadítani a nedvességtől, utána aprítani, és macerásnak éreztem az egészet.

Aztán pár napja, amikor nagy főzést csaptam és rájöttem, hogy túl nagy mennyiségű karfiolt sikerült beszereznem, és a karfiol leves, rakott karfiol mellé nem örülne a család egy következő  karfiolos ételnek, miközben egy fej karfiolt megtisztítva le is fagyasztottam, úgy döntöttem ránézek én még egyszer arra a karfiol rizsre.

Találtam is jó pár receptet, nem véletlen, hiszen az egyik legjobb, szénhidrát csökkentett köretről beszélünk, és láss csodát találtam több receptet  is, ahol szinte percek alatt elkészítették. Időben gyorsabb is, mint rizst főzni. Ráadásul nem csak alakbarát, de alacsony szénhidrát tartalma miatt cukorbetegeknek is tökéletes köret.

dietas-karfiol-rizsKarfiol rizs hozzávalói

1 fej karfiol

pici olíva olaj

aprító gép

Ennyi, semmi több nem kell hozzá. Az aprító gépbe a késes vágó részt tettem bele, a karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, lecsepegtettem és a géppel összevágtam jó apróra, mintha kb rizs szemek lennének. Bele öntöttem egy tapadás mentes serpenyőbe, tettem alá egy pici olajat – kb 1,5 ek.- összekevertem és fedő alatt pároltam 10 percig. Néha megkevergettem. Ennyi idő alatt a karfiol szemek megpuhultak, pergős lett az egész, nem tapadt és ízre sem nagyon karfiolos.

Én szaftos hús mellé is ezt fogyasztottam, és hűtőben eláll jó pár napig, de szerintem még fagyasztható is, ha egyszerre nagyobb adagot készítesz.

 

Még több alakbarát köret, diétás recept, étkezési és életmód tanácsadás – mindez online! 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply