0
Egészség

Probiotikum gyerekeknek

2017. January 4. Wednesday

Kevés szó esik arról, hogy a gyerekeknek mennyire fontos a probiotikum. Mióta én is anya lettem, már jobban utána járok ezeknek a dolgoknak, hiszen szeretnénk mindent megadni a kisfiunknak, ami neki jó, ami szervezetét, egészségét támogatja.
Kisgyerekeknél még kiemelkedőbben fontos, hogy odafigyeljünk a probiotikumokra, hiszen az immunrendszerük még gyengébb, kialakulóban van, és természetesen számos nem kívánatos baktériummal, fertőzéssel találkozhatnak ezekben az években.
 
A téli időszak kifejezetten kedvez a betegségeknek, és a bölcsődei, óvodai beszoktatásról ne is beszéljük. Ilyenkor hatásos, ha napi szinten probiotikumokkal támogatjuk a gyerekek szervezetét is, ugyanis a probiotikumok az egészséges bélflóra egyensúlyának fenntartásában segítenek. Az egészséges bélflóra, az egészséges immunrendszer alapja, segít visszaszorítani a kórokozók elszaporodását, és támogatja a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Olvass bővebben a probiotikum szedésről itt!
 

A légúti megbetegedések igen gyakoriak ebben az életkorban, főként a téli időszakban, így ha a baj már megesett, és az orvos antibiotikumot ír fel, akkor kiemelkedően fontos, hogy megfelelő probiotikumot is juttassunk a kicsi szervezetébe. Az antibiotikum nagyon hatásos a baktériumokkal szemben, ám nem válogat jó, és rossz között, kiírt mindent, amit csak tud, így a betegség elillan, de az immunrendszer még gyenge marad, hiszen a bélflóra károsodik, nincs meg a megfelelő egyensúly. Megfelelő probiotikumok antibiotikum kúra alatt is szedhetők, és a kúra után is érdemes folytatni, így a bélflóra egyensúlyában nem esik kár.
 
Hasmenéses betegségeknél is segíthetünk a probiotikumokkal, ilyenkor az élőflórás, probiotikumos készítmények nem feltétlenül jók, hiszen hasmenés mellé tejterméket fogyasztani nem ajánlott. Életkornak megfelelően a patikában bármikor beszerezhetünk természetes alapanyagokat tartalmazó probiotikumokat.

 


Gyerekeknél az étvágytalanság kezelésére is sokszor ajánlott a probiotikumok szedése. Illetve, ha a gyerekünk épp nagyon válogatós időszakát éli, és egyoldalúan táplálkozik. Az egyoldalú táplálkozás gyerekeknél is emésztőrendszeri bajokat okozhat, sőt, a kisebb szervezetnél hamarabb jelentkezhet a baj. A rostszegény, egyoldalú táplálkozás mellett nem csak vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz nem jut a szervezet, de a bélflóra egyensúlya is pikk-pakk felborul és ennek az egyik következménye gyerekkorban az étvágytalanság, majd a legyengült bélflóra miatt legyengült immunrendszernek köszönhetően a megbetegedések.
 
A probiotikumokat természetes úton élőflórás joghurtokkal, probiotikummal dúsított tejtermékekkel juttathatjuk gyermekünk szervezetébe. Természetesen, amikor nagyobb a baj, antibiotikumos kúra, megbetegedés esetén, ha a gyerek nem szereti a tejtermékeket, esetleg épp egy beteges időszak előtt állunk – tél, óvodai beszoktatás- mindenképpen érdemes egy életkornak megfelelő, természetes készítményt választani. Akárhogy is nézzük, ezekben a természetes alapanyagokból előállított probiotikum porokban, kapszulákban koncentráltabb mennyiségű probiotikum található, mint egy adag joghurtban.

 

képek forrása

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply