Most épp a mindent megnézünk és megcsinálunk korszakot éli a kisfiam, így bármi érdekeset lát egy mesekönyvben felpattan, hogy menjünk el megnézni. Kisebb magyarázkodásra szorul amikor a tőlünk több ezer kilométerre levő turulmadárhoz menne, ahol a mamáékkal voltunk, vagy épp vulkánt szeretne nézni :D.
A mondókáknál pl a süssünk süssünk valamit az egyik kedvenc, és olyankor rohan a konyhába, hogy kalácsot, vagy épp kakaós csigát. Így született a banános-zabpelyhes muffin. Már meg akartam csinálni a túlérett banánok egy részét sütinek, viszont a 7 hetes pici manó kendőben rajtam aludt, Bence pedig nagyon is aktív volt, így a sütést elvetettem, de mivel ő kérte, így remek program lett belőle. Nagyon szeret főzőcskézni szerencsére, meg sütögetni.
A muffinba én tettem avokádót is, de elhagyható. Zabpelyhes, és szénhidrát csökkentett liszttel készítettem, cukormentesen. Gyerekeknek is tökéletes nasi, vagy épp uzsonna.
Banános-zabpelyhes muffin hozzávalói
2 érett banán
1 avokádó elhagyható
2 ek. olvasztott light margarin – kókuszzsírral is tökéletes
1 tojás
1 dl édesítetlen mandula tej/ 1,5%-os tej – mandulatejjel készítve laktózmentes lesz a süti
1/4 bögre eritritol/xilit – banántól függ, hogy mennyi kell, mennyire édes
35 gramm zabpehely
35 gramm dia-wellness süteményliszt koncentrátum +1kk. enzim-mix
35 gramm teljes kiőrlésű liszt
1/2 tk. fahéj
2 csapott tk, sütőpor
1 csipet só
Törd össze villával a banánt és az avokádót. Jó érett banánokat érdemes használni.Keverd el a zsiradékkal, tojással, tejjel és az édesítővel.
Egy külön tálban keverd össze a liszteket, zabpelyhet, fahéjat, sütőport, sót, majd keverd hozzá a banános masszához. Kanalazd muffin formákba és süsd 200 fokon kb.20 percig, vagy tűpróbáig. Miután kész, tedd rácsra hűlni a muffinokat, és várd meg míg teljesen kihűl.
No Comments