0
Diétás sütik, édesség Karácsony

Diétás keksz szalámi – cukormentes élvezet karácsonyra

2012. December 24. Monday

A keksz szalámi egy nagyon egyszerű, ám finom sütemény karácsonyra, viszont a diétás, cukormentes keksz szalámi elkészítése sem túl nagy ördöngösség és nem igényel sok időt. A kekszszalámi csokija rengeteg cukrot tartalmaz, a háztartási keksz szintén tele van szénhidráttal, azonban a reform, egészséges és diétás keksz szalámi ezektől mentes. A szénhidrátcsökkentett lisztünk segítségével percek alatt tésztát gyúrhatunk, nyújthatunk, és már süthetjük is a finom, cukormentes kekszeket. A természetes édesítők segítségével a csokis részt tehetjük energia szegénnyé, így az eredmény, a kalóriabomba sütiből, alakbarát finomságot varázsoltunk, ami ráadásként még a fogakat sem rontja!

A házi, diétás háztartási keksz receptje

Miközben a keksz kihűl, elkészítjük a csoki alapot a diétás keksz szalámihoz. Ha már előre megsütötted a kekszeket, akkor előnyben vagy, csak össze kell tördelned őket.

Diétás keksz szalámi hozzávalói

3 deci tej

20 deka cukornak megfelelő természetes édesítő5 deka cukormentes kakaó25 deka light margarin

50 deka házi háztartási keksz

10 deka durvára vágott dió, mandula, mazsola

A tejet a cukorral és a kakaóporral felfőzzük, a végén bele keverjük a margarint, majd ebbe a masszába forgatjuk bele az apróra vágott mandulát, diót, mazsolát és diétás háztartási kekszet.

Egy őzgerincformába folpackot helyezünk, bele öntjük a masszát, és jól bele nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük a diétás keksz szalámit, legalább egy éjszakára, majd másnap kiöntjük belőle, szeleteljük és tálaljuk. Tálalásig érdemes a hűtőben tartani.

Idén akár fel is hagyhatsz a hagyományokkal, és az őzgerincforma helyett készítheted egy mélyebb tepsiben a keksz „szalámit”, amit utána felkockázhatsz, vagy akár tortaformában is elkészítheted. Ötletes szülinapra is, ha gyors egyszerű tortára vágysz és az ünnepelt kedvence a keksz szalámi.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Horváth Frida 2014. December 4. Thursday at 18:46

    Szia!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen az a saját készítésű háztartási keksz? Receptet tudnál csatolni róla?
    Köszi

  • Leave a Reply