0
Karácsony

Karácsony 2020

2020. December 22. Tuesday

Nagyon jó emlékeim vannak a karácsonyi időszakról, és nagyon remélem, hogy a mi gyerekeink is hasonlóképpen lesznek. Igazából úgy érzem igen. Csillogó szemekkel keltek fel már november végén, hogy mikor lesz már adventi naptár. Ugyanígy kelnek fel azóta is minden nap, hogy megnézzük, mit tartogat az aznapi csomag. (Ilyet készítettem nekik – házi készítésű adventi naptár), mit csinált a karácsonyi manónk, és minden nap nagy izgalommal kémlelik a karácsonyi fényeket séta közben, és az apró kis karácsonyi hagyományaink Tőlük válnak izgalmassá.

Itt (Írországban) a karácsonyfa már december 1-2. hetében feldíszítve áll, és december elején már mindenhol karácsonyi fényeket, díszeket látni a házakon/ban. Nálunk sincs ez másképp. Annyi, hogy idén advent első vasárnapja november vége volt, illetve a vírushelyzet okozta korlátozások miatti kompenzációnak köszönhetően már ekkor feldíszítettünk mi is mindent, hiszen a lakóparkban sétálva nagyon sok családnál már fényárban úszott minden és olyan hangulatba hozta az embert, hogy az hihetetlen. Természetesen a gyerekek is minden háznál kérdezték, hogy ugye mi is díszítünk? Naná 🙂

Nálunk az alap, a feldíszített fa mellett, hogy kerül dekoráció a kandallóra, a lépcső korláton színes fények égnek, van ajtódísz, mikulás virág, mézeskalács ház – ami idén még nem készült el :D- adventi koszorú, adventi naptár és aprócska díszek itt-ott-amott.

Idén készítettem diy karácsonyfát is.

A karácsonyi manónk is minden nap valami csalafintaságot eszel ki, itt például ejtőernyőzni próbál az előszobában. Micsoda kis komisz manó.

 

A képek felhasználása szigorúan tilos!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply