0
Diétás reggelik

Diétás réteges joghurt reggelire

2015. January 7. Wednesday

joghurtos-dietas-reggeliBármennyire is januárt írunk, és biztosan sokan döntöttetek úgy, hogy 2015-ben megszabadultok a makacs feleslegtől, életmódot váltotok, egészségesen étkeztek, és sokat mozogtok, az édességekről akkor sem kell lemondani.

Ezt a réteges joghurtot nagyon szeretem, mert finom reggeli, de akár desszert gyanánt is felszolgálható, mert olyan nagyon jó és szép is. Szerettem a boltban kapható réteges joghurtokat, alul az édes gyümölcsös élvezet, felette natúr joghurt és eldönthettem, hogy összekutyulom, vagy mindegyikből veszek egy picit és úgy élvezem ki az ízét. de ez a házi görög joghurtos gyümölcsös, és gyümölcs lekváros variáció sokkal de sokkal finomabb, és úgy ízesíted ahogy szeretnéd.

A képen egy erdei gyümölcsös variációt láthatsz.

Diétás réteges joghurt hozzávalói

Görög joghurt

Természetes édesítőszer

Cukormentes vegyes gyümölcs lekvár

Fagyasztott erdei gyümölcs mix

dietas-gyumolcsos-joghurtKanalazz a tál aljába egy réteg lekvárt. Ízlés szerint bármi lehet, én házi készítésű, cukormentes vegyes gyümiset használtam. Majd halmozz rá egy réteg görög joghurtot – aki nagyon oda figyel a súlyára, és ódzkodik a zsíroktól, az használjon light joghurtot, de hidd el, egy kis görög joghurttól semmi bajod nem lesz, a szervezetünknek is szüksége van zsírokra. Inkább a zsíros húsokat és bő olajban sütést kerüld el helyette.

Ha jobban szereted édesen a joghurtot, akkor előtte keverj hozzá egy kis édesítőt és vaníliát, én a férjemnek így készítem. Majd az erdei gyümölcs mixet olvaszd ki, bármilyen idény gyümölcsöt vagy kompótot használhatsz. A savanyú gyümölcsöket keverd el egy kis por édesítővel, és halmozd a joghurt réteg tetejére.

Ezután már nincs is más dolgod, mint szépen lassan elkanalazgatni. Ha lezárható edénybe teszed, akkor a munkahelyedre is nyugodtan elviheted, csak tartsd hűtőben fogyasztásig.

Kelyhekbe is rétegezheted a joghurtot, és már is dizájnos desszertet kapsz. A mellett, hogy cukormentes finomságot készítesz  otthon még olcsóbb is, mintha a boltit vennéd meg.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply