0
Egészség

Májtisztítás keserűsóval

2012. March 9. Friday

A májtisztítás fontossága nem kérdéses. Érdemes évente akár többször is elvégezni ezt a kúrát, hogy megszabadulhasson a máj a felhalmozódott méreganyagoktól, és újult erővel láthasson neki méregtelenítő feladatainak. Az eredmény hatásossága nem kétséges, tapasztalni fogjuk jótékony hatását, azonban mindenképpen érdemes ezzel egy időben egy életmódváltáson is elgondolkozni, hogy a későbbiekben a máj ne legyen leterhelve. Az egészséges táplálkozással, stressz, dohány és alkoholmentes élettel sokat tehetünk nem csak egészségünkért, de fiatalságunk megőrzéséért is.

Méregtelenítésről

A kúra nem kellemes, de csak 1 napig tart, így ki lehet bírni. Viszont érdemes szabadnapokra időzíteni, hiszen az illemhelyet sűrűn fogjuk látogatni és fáradtság, levertség, hányinger, rossz közérzet párosulhat mellé.

Amire szükséged lesz

100gramm keserűsó (magnézium-szulfát – amelyet egyébként számos területen alkalmaznak még, például kismamáknál is, hogy késleltessék a szülést)

1,5 dl jó minőségű, tiszta olívaolaj

1,5 dl frissen facsart grapefruit lé

A délelőtti órákban még ehetsz, de könnyű, könnyen emészthető ételeket, amelyek nem terhelik meg a gyomrot. 12 órától azonban már nem ehetsz és ihatsz semmit.

Oszlassuk el a 100gramm keserűsót 8 dl vízben, majd 2-4-6-8 órakor fogyasszunk el 2-2dl-t belőle (érdemes lehűteni, de az ízén sajnos semmi sem változtat).

Az első adag elfogyasztása után még elképzelhető, hogy nem történik semmi, majd a második után már hasmenést okozhat, ekkor a belek és a máj megtisztulnak az ételmaradékoktól. Az epevezetékek kitágulnak és a magnéziumnak köszönhetően elernyednek.

Este 10-kor a frissen facsart, rostoktól mentes grapefruit levet keverjük el az olívaolajjal, és jól rázzuk össze, majd minél gyorsabban fogyasszuk el. Ez után feküdjünk le, lehetőleg hanyatt, párna nélkül, aludjunk minimum 5-6 órát. Másnap azt tapasztalhatjuk, hogy a székletünkkel távozik ezernyi golyócska (epekő és májkő). Megszűnik a puffadás, az emésztési problémák, a bélpanaszok. Természetesen a kúra kellemetlen hatásai, a fejfájás, és egyéb panaszok is megszűnnek.

Ha tehetjük, egész nap pihenjünk és szintén csak könnyű étkezéssel próbálkozzunk.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply