0
Egészség

Méregtelenítés – Megújulás forrása

2013. June 27. Thursday

meregtelenitoMi is valójában a méregtelenítés? Egy természetes folyamat. A szervezetünkben a méregtelenítés folyamatos, amikor a szervek, szövetek közül, a véráramból távoznak a méreganyagok, salakanyagok. A toxikus, mérgező anyagokat melyek a környezetünkből, a vízből, a levegőből, az élelmiszerekből bejuttatunk a szervezetünkbe a vese és a máj választja ki.

A mai felfokozott életmód közepette, az egyre több feldolgozott, tartósított élelmiszerek, a szennyezettebb levegő, a sok gyógyszer miatt a szervezetünk túlterhelődik, a máj nem képes a túlzott mennyiségű méreganyag feldolgozására. A továbbra is vérben keringő méreganyagok hatalmas károkat okozhatnak a szervezetünkben, nem is sejtheted mennyi betegség forrása. Végül ezek a méreganyagok a zsírsejtekben raktározódnak.

meregtelenito-kuraA természetes gyógymódot hirdetők nem véletlenül tartják úgy, hogy méregtelenítéssel, majd a méreganyagok távol tartásával minden betegség legyőzhető és elkerülhető.

A méregtelenítés nem egyszerű feladat. Valójában az egynapos, gyors méregtelenítő kúrák nem sokat érnek, hiszen 1 nap alatt éppen hogy a szervezetünk szénhidrát raktárai tudnak csak kiürülni, a testünknek még ideje sincs elkezdeni a valós méregtelenítésre koncentrálni. A méregtelenítés nem sétagalopp, de élvezhetőbbé tehetjük. A hosszabb lé böjt kúrák csak tapasztalt méregtelenítőknek ajánlhatók, és mindenképpen orvosi felügyelet mellett érdemes végezni.

Májtisztítás keserűsóval

 

Mi is a méregtelenítés lényege?

A méreganyagok zsírsejtekben raktározódnak. Mikor elkezdünk egy méregtelenítő kúrát, bizony nem ehetjük degeszre magunkat, figyelnünk kell, hogy minél kevésbé feldolgozott, könnyen emészthető ételt válasszunk. Erre azért van szükségünk, hogy az emésztés gyors legyen, és több idő maradjon a méregtelenítésre.

meregtelenites

Valójában a méregtelenítés első napjai a kritikusak, ekkor fejfájást, szédülést, hányingert is tapasztalhatunk. Az első pár napra ne tervezzünk megterhelő edzéseket, túl sok munkát, inkább legyen a pihenésé a főszerep.

A méregtelenítő diétába nem csak a vese és a máj kap főszerepet. Éppúgy a belek a bőr, a légzés is fontos részei a folyamatnak. A méregtelenítés során a bélfalak is megtisztulnak, segíthetjük a méregtelenítési folyamatokat speciális légző gyakorlatokkal is, és az izzadást se felejtsük el. Kiadós testmozgás, szauna tökéletes választás.

A méregtelenítés számos előnnyel jár. Fittebb leszel, aktívabb, mind testileg, szellemileg, érzelmileg felfrissülsz. A bőr kisimul, ragyogóvá válik, megszűnhetnek a bőrproblémák, egyes betegségek tünetei enyhülhetnek, teljesen elmúlhatnak, és a méregtelenítés vele járója, hogy még fogyunk is.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Zöldség és gyümölcs lé – méregtelenítsünk 2014. January 31. Friday at 12:10

  […] egyik legjobb méregtelenítő “lötty”. Méregtelenítés párti vagyok, fontosnak tartom, hiszen csak így tartható fent a szervezet belső […]

 • Reply Méregtelenítés, méregtelenítési folyamatok, kiválasztás 2013. November 1. Friday at 05:47

  […] egy evőkanál szezámmag segíti a máj természetes méregtelenítési folyamatait. Tudtad, hogy az ájurvédikus táplálkozás szerint a bélbolyhokra is jótékony […]

 • Reply Méregtelenítés, méregtelenítési folyamatok, kiválasztás 2013. September 27. Friday at 09:02

  […] Méregtelítés és májtisztítás  […]

 • Reply Méregtelenítés keserűsóval 2013. June 27. Thursday at 05:00

  […] Méregtelenítésről […]

 • Leave a Reply