0
Fitnesz

Callanetics – a fiatalság őre

2012. May 3. Thursday

Tudjuk, hogy nem mindenki születik futónak, úszónak, és az aerobic sem tölt fel energiával mindenkit. Ha szereted a lassú mozgást, ahol saját tempód, és ütemed szerint végezheted a gyakorlatokat akkor a callanetics tornát neked találták ki.

A lassú mozgás mellett számos előnnyel bír. Nemcsak alakformálásnál tökéletes mozgásforma, egészségmegőrző hatása is bizonyított.

Korra, nemre való tekintet nélkül bárki végezheti a callanetics tornát, hiszen semmi szökellő, ugráló, hirtelen mozdulatokkal nem terheli az ízületeket.

A mélyizom tornának köszönhetően gyors eredményeket érhetünk el. Az oktatók szembetűnő, centikben mérhető változást ígérnek már 1 hónap alatt. Kiegyensúlyozott táplálkozás mellett feszesebbé, laposabbá válik a has, vékonyabb lesz a derék és a csípő, megemelkedik a fenék, feszesíti a kart, erősíti a derék és hát izmait, a térd ízületeit és a comb izmait. Folyamatos gyakorlásával kivédhető a csontritkulás és a meszesedés és még a havi ciklust is segít beállítani.

A derék, a has és a hát izmainak megerősödésével az izmok több tartó feladatot képesek átvenni, így enyhülnek vagy megszűnnek a hát- és derékfájás panaszai, és javul a testtartás.

Megfelelő konzultáció után kismamák is végezheti a gyakorlatokat.

A callanetics már 1995 óta hódít hazánkban, azóta már több változata forrta ki magát, az oktatók pilatesszel, jógával kombinálják, és súlyzót, gumiszalagot is használhatunk edzés közben.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply