0
Fitnesz

5 legjobb benti mozgásforma

2012. August 28. Tuesday

Szobabicó vagy futópad

Igen, a legjobb a szabadban futni vagy biciklizni, de ha esik az eső, fúj a szél, vagy éppen nincs, ki vigyázzon a gyerekre, feltetted főni az ebédet, megy a kedvenc sorozatod, akkor úgysem fogod elővenni a bicót és tekerni egyet. Viszont, otthon a kedvenc tévé műsorod közben, vagy a gyerek alvásidejében, amíg megy a mosógép, fő a leves, tökéletesen ki tudod használni az időt. Napi 30 perc szobabiciklizés, vagy kocogás tökéletesen elég, hogy karban tartsd az egészséged, a tested és formába lendülj, fogyj. Intervallumos edzést is csinálsz, ami még jobban pörgeti az anyagcserét.

Ugráló kötél

Aki panelházban lakik, nem a legtökéletesebb edzésforma kivéve, ha a szomszéd bosszantása a cél, viszont ha megteheted, hogy ugrálj otthon, akkor szerezz be egy megfelelő hosszúságú ugráló kötelet. Tökéletesen felviszi a pulzust, leizzaszt, és alaposan átmozgat. Ugráló kötelezz mindössze 15 percig minden nap, majd néhány felülés, guggolás, kitörés és kész is az aznapi edzés.

Lépcsőmászás

Ha már ugráló kötelezni nem tudsz, mert az összes emelet azt hallgatná, használd ki a ház fogyasztó előnyét, a lépcsőket. Családi ház emeletére vezető lépcső is éppúgy funkcionálhat fogyasztó eszközként. 20 perc edzés a lépcsőn segít, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól. Minden bizonnyal a lépcsőmászás az egyik legjobb edzésforma, ami segít a gyors súlyvesztésben, és nagyon jól formálja a feneket és a combot, és felér egy rövid step aerobik edzéssel.

Aerobik

Az aerobik még mindig nem ment ki a divatból, az otthoni tornavideókat ma már a torna dvd-k váltják le, de ha van pár régi kazid otthon, nyugodtan használhatod azt is. Napi 20-40-60 perc otthoni tornával és megfelelő étkezéssel nagyon gyors eredményeket érhetsz el.

Hullahopp

Az egyik legjobb és legújabb őrület a hullahopp karikázás. Gyerekkorban még gond nélkül ment, hogy a derekunkon akár percekig pörgessük a karikát, ma azonban ne lepődj meg, ha egyből leesik, kell egy kis idő, míg újra begyakorolod a mozdulatot. Viszont megéri a fáradtságot, hiszen nagyon jól fogyasztja a csípőt, derekat, a combot egyaránt.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply