0
Diétás sütik, édesség

Diétás diós répatorta – mennyei diétás süti a családnak

2013. February 11. Monday

dietas-repatorta-sutiKétségkívül az egyik legegyszerűbben elkészíthető, ám nagyon ízletes teasütemény a répatorta. A diétás répatorta egészséges süti a gyerekeknek, családi összejövetelekre, hétvégékre is tökéletes választás, és a diétás étrendbe is beilleszthető könnyedén.

Mindig kifogok egy jó kis répa akciót, ezért sokszor túl sok répát halmozok fel, és bár a zöldségből sosem elég, a zöldségleves is jó ötlet, és a vadasban is mindig elfogynak az extra répák, azért az ász az a diétás répa torta, répás sütemény. Praktikus, hiszen kör formában sütve tortaként is funkcionál, rendes tepsiben, vagy szilikon formában készítve, felkockázva diétás sütiként tálalhatjuk. Sőt, még a zöldségeket nem kedvelő aprótalpúak is szívesen fogyasztják, persze nekik elég annyit mondani, hogy finom sütemény.  Ráadásul az édes krémmel töltve, vagy a répatorta tetejére kenve, ki tudna neki ellen állni?

A diétás répa tortában még az is jó, hogy rengeteg variáció készíthető belőle, így tényleg minden alkalomra megsütheted, picit másképp ízesítve, most azonban következzen egy alap recept dióval keverve, mely igazán ízletessé varázsolja a szénhidrát csökkentett répatortát.

Diétás répa torta recept

dietas-suti-repatorta500 gramm répa

250 gramm szénhidrát csökkentett liszt

300 gramm természetes édesítő (pl. stevia, xilitol)

1 dl olaj

1 dl tej

150 gramm dió

2 teáskanál sütőpor

4tojás

Vanília aroma és fahéj

Diétás répa torta máz

200 gramm light krémsajt, vagy mascarpone (ha a torta tetejét és közepét is megkennéd, akkor végy dupla adagot)

Természetes édesítő ízlés szerint

Vanília aroma

dietas-repa-tortaA répát pucold meg és reszeld le, a legjobb, ha vegyesen finom és durva reszelőt is használunk, persze ha el szeretnéd „rejteni” a répát, akkor a finom reszelőt válaszd. A diétás répa torta hozzávalóit összekeverjük. Kör alakú tepsiben sütve répatortát kapunk, ha rendes tepsiben sütjük, szeleteljük fel és gusztusos diétás répás sütiként tálaljuk. 180 fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy szilikon formába tűpróbáig sütjük. A sütit hagyjuk teljesen kihűlni.

Ez alatt elkészítjük a tetejére a diétás krémet krémsajtból. A krémsajt ugyanúgy ízletes, mint a mascarpone, viszont olcsóbb. De ha szeretnéd, ugyanúgy mascarponéból is készülhet. Ízlés szerint add hozzá a természetes édesítőt és a vaníliát. Nyugodtan lehet jó édes a krém, mert így lesz finom a diétás süti.

Miután kihűlt a cukormentes répa torta vágd ketté és kend meg a belsejét a krémmel, majd a tetejét is és tedd hűtőbe minimum 30 percre, hogy a krém keményedhessen. Ha sütit készítesz belőle, akkor is megtöltheted a közepét is, de az is elég, ha felkockázod, megkened a tetejét, és fél diókat teszel rá díszítésként.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply