0
Diétás reggelik

Zabkása-egészséges, diétás reggeli

2013. February 1. Friday

dietas-zabpehelyFinom, egészséges, és diétás reggeli a zabkása (porridge=poridzs). A zabpehelyből készült reggeli finomság egész délelőttre eltelít, feltölt energiával, rostanyagainak köszönhetően kitűnő béltisztító hatású. Diéta, fogyókúra során is a legjobb reggelik közé sorolható, hiszen lassan felszívódó, komplex szénhidrátokat tartalmaz, és hosszú időre elűzi az éhséget.

Gyorsan elkészíthető, olcsó, és a zabpelyhet sok más ételhez is felhasználhatjuk. Ha szereted a tejbegrízt vagy a tejberizst, akkor megtaláltad a tökéletes reform változatukat. A tejbezabi-ként is emlegetett zabkása a tejbegrízzel és a tejberizzsel ellentétben nem hizlal, és a gyerekeknek is egy egészséges opció. A reform konyha egyik remeke a zabpehely.

Diétás zabkása recept

zabkasa-zabpehely-porridge50 gramm zabpehely

Víz, vagy tej

xilit vagy stevia

Vanília

Fahéj

Aszalt gyümölcsök és magvak

Ha nagyon diétásra szeretnéd készíteni a zabkását, vagy nem iszol tejet, akkor vízben, ha szereted a tejet, akkor alacsony zsírtartalmú tejben tedd fel főni a zabpelyhet. Minimum kétszer annyi folyadékkal főzd, mint amennyi a zabpehely. 10 perc alatt a zabpehely szemek többszörösükre dagadnak, így folyamatosan pótold a folyadékot, és főzd puhára. Ha nem sietsz, akkor hagyhatod fedő alatt állni, néha kavargasd meg.

dieta-zabkasa-zabpehelyMikróban is elkészítheted percek alatt, de folyamatosan adagolj hozzá folyadékot és percenként kevergesd át.

Miután elkészült, adj hozzá természetes édesítőszert vagy mézet, cukormentes, diabetikus lekvárt. Müzlis tálban, vagy kelyhekben szolgáld fel, szórd meg aszalt gyümölccsel, pirított mogyoróval, dióval, és pici fahéjjal.

Főzés közben mazsolát is szórhatsz bele.

 

zabkasa-zabpehely

zabpehely-zabkasa-receptek

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Kata 2015. January 20. Tuesday at 16:45

    Szia! Ezt csak frissen érdemes enni, vagy lehet másnap is? Ugyanolyan marad az állaga?

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2015. January 23. Friday at 11:44

      Szia! Van, hogy előtte nap beáztatom, mert akkor utána csak 1 percre elég bedobni a mikróba felmelegedni. Annyi, hogy lehet jobban besűrűsödik, adni kell hozzá egy pici extra tejet, jól összekeverni és már fogyasztható is, de ha elég hígra csinálod előző nap, akkor még ez sem kell.

      • Reply Kata 2015. January 30. Friday at 18:27

        Köszönöm! 🙂

  • Reply szilvi 2014. September 20. Saturday at 08:53

    ez a recept egy adag?

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2014. September 24. Wednesday at 04:44

      Igen egy adag, de jó nagy adag. Én azt tanácsolom, hogy fogyáshoz a 30 gramm adagot érdemes tartani.

    Leave a Reply