0 items 0Ft
Instant szilvalekvár – cukormentes szilvalekvár percek alatt

Instant szilvalekvár – cukormentes szilvalekvár percek alatt

Szilvalekvárral töltött croissant akartam készíteni a családnak reggelire, de nem volt itthon se szilvalekvár, se szilva, és ha lett is volna szilva, biztosan nem álltam volna neki főzőcskézni a lekvárt. Viszont lapult egy csomag aszalt szilva a fiókban, úgyhogy a probléma meg lett oldva, és az instant szilva lekvár fel is került a kedvenceim közé, mert tényleg bármikor rövid idő alatt elkészíthető, kellően sűrű és nagyon finom.

 

Online táplálkozási tanácsadás és receptek, edzés tervek

 

Azt természetesen meg kell jegyeznem, hogy a lekvár hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ezért nevezem cukormentesnek, viszont a gyümölcscukorral minden esetben számolni kell, legyen szó  fogyásról, alakformálásról és legfőképp cukorbetegségről.

Amire szükséged lesz:

Nem cukrozott aszalt szilva

pici víz

Tedd fel a szilvát egy fazékba főni nagyon kevés vízzel, fedő alatt, amikor már puhul a szilva lehet adagolnod kell hozzá még vizet, és nem árt kevergetni olykor, olykor. Ahogy az aszalt szilva fő, puhul, úgy lesz pikk pakk lekvár állagú, sűrű. Nekem kb. 15 perc alatt elkészült egy kisebb adag.
dietas-szilvalekvar

 

1 comment

  1. ReplyErzsébet

    Kedves Györgyi! Annyit szeretnék a cukor mentes szilvalekvár receptedhez hozzátenni,hogy a normális aszaló szilvalekvárhoz NEM ADUNK CUKROT. Lehet,hogy ez sokak számára újdonság,de ezt én így láttam és így készítettem.Ebből a szilvából készített lekvárt hosszú órákon át főzzünk. Habár sütőben is elkészíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Social Media Icons Powered by Acurax Website Designing Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers