Napi egy evőkanál szezámmag segíti a máj természetes méregtelenítési folyamatait. Tudtad, hogy az ájurvédikus táplálkozás szerint a bélbolyhokra is jótékony hatással van és a bélben előforduló gyulladásokat is segít megszüntetni?
Friss koriander
A koriander a mellett, hogy finom fűszernövény, nagyon ízletes salátákban és ételeinkhez adva, még a méregtelenítést is segíti. A koriander ugyanis a higanyt és egyéb nehézfémeket eltávolítja.
Folyadék
Ne fogyassz alkoholt és kávét, teák közül is csakis a gyógynövényes teát válaszd, de ne ízesítsd cukorral. Az ásványvizek helyett válaszd a szűrt vizet, illetve a zöldségek frissen préselt levét. Napi minimum 1,5 liter folyadékot fogyassz.
Fokhagyma
A fokhagyma az egyik leghatásosabb növényünk, ami a méregtelenítést segíti. A fokhagyma elősegíti az emésztőenzimek termelődését, miközben gomba és parazitaölő hatású. Ha nem szeretnél fokhagymát rágcsálni, válaszd a fokhagyma kapszulát, mely nem okoz kellemetlen leheletet.
Citrusfélék
Indítsd be reggel a méregtelenítő folyamatokat egy pohár narancs vagy citrom facsart levével. Ha túl savanyú a citrom nyugodtan hígítsd vízzel, vagy keverd a narancs és citromot, de ne édesítsd, és ne feledd a 100%-os dobozos narancslé nem egyenlő a frissen facsart narancslével. A mellett, hogy az emésztőenzimek működését beindítja, nagy adag C-vitamint juttathatunk a szervezetbe. A szervezet természetes méregtelenítési folyamatai a hajnali órákban indulnak be, és egészen délig tartanak, ilyenkor nagy szükség van az antioxidánsok jelenlétére. A narancs és citromlevet lassan kortyolgasd el reggel.
Zöld leveles zöldségek
A kelkáposzta a spenót, sóska, brokkoli klorofillban gazdagok. A klorofill a mellett, hogy vérépítő, és méregtelenítő, még a baktériumok elszaporodásától is véd.
Nyers zöldségek
A nyers saláták fogyasztása a legjobb, a hagyma, spárga, répa, salátalevél, paradicsom, uborka együtt kitűnő hatással vannak a méregtelenítő folyamatokra, ráadásul nem terhelik le a szervezetet.
No Comments