0
Egészség

Méregtelenítés 5 aranyszabálya

2013. September 27. Friday

meregtelenitesFolyadék

A méregtelenítéshez elengedhetetlen a kellő mennyiségű folyadék fogyasztása. Fokozhatod a méregtelenítési folyamatokat, ha minimum 2,5 liter szűrt, tisztított vizet fogyasztasz csapvíz és ásványvíz helyett. A szénsavas, cukrozott üdítőket tedd tiltó listára. Továbbá fokozhatod a kiválasztást egyes zöldségek, gyümölcsök levének fogyasztásával. Az uborka, a citrom, a grapefruit, görögdinnye, zeller leve jótékony. A cékla is szintén erős méregtelenítő hatású.

Elő az antioxidánsokkal

Az antioxidánsok szabadgyököket megkötő tulajdonsága most kiemelten fontossá válik, a májnak is szüksége van az antioxidánsokra a méregtelenítés során. A szabad gyökök ellen a sok friss gyümölccsel és C-vitaminban gazdag zöld zöldségek fogyasztásával védekezhetünk. A rostban gazdag zöldségek továbbá segítik a belek tisztítását is. Vitamin és ásványi anyag tablettákat is segítségül hívhatsz, de itt figyelj a minőségre, a szintetikus pirulákkal több kárt okozhatsz, mint amit használnak.

Méregtelítés és májtisztítás 

b31f2469dbfee729def2fc65f5504cd4Pihenés

Készülj fel, hogy a méregtelenítés első napjai nem lesznek kellemesek, de tudd, hogy utána ezerszer jobban fogod magad érezni, megszabadítod a szervezeted a sok-sok káros anyagtól. A mellett, hogy betegségeket tarthatsz távol magadtól- keringési, szív-és érrendszeri, daganatos, rákos megbetegedések, kiválasztási problémák – ezáltal idős korodra is fitt és egészséges maradhatsz, tökéletesen beindíthatsz egy természetes fogyási folyamatot, szebbé teheted a bőrödet is. Az első napok levertségén, hangulat ingadozásán túl kell esni, amit segíthet a sok pihenés, meditáció, kikapcsolódás. Az első napokban válassz olyan mozgásformát edzés gyanánt, ami kevésbé megterhelő.

Kávé, tea, alkohol és dohányzás

Vajon szükséges megemlíteni ezek ártó hatását? A méregtelenítés során tilos a kávé és alkoholfogyasztás, teákból csakis a gyógynövényes teák ajánlottak. A dohányzás és a méregtelenítés szintén nem férnek össze, a dohányzásról való leszokást érdemes méregtelenítéssel összekötni.

Bio és organikus ételek

meregtelenites-zoldsegekkel

Méregtelenítés során fogyasztott élelmiszereket alaposan válogasd meg. Lehetőleg legyenek organikusak legjobb, ha saját kertben termesztett gyümölcsöt és zöldséget fogyasztasz. Tudod, hogy egyes bolti gyümölcsöket micsoda szerekkel kezelnek, hogy megelőzzék a korai rothadást? Ezeket általában sima vízzel le sem tudod mosni. Ha van piac a közelben, akkor válogass a helyi termesztők portékája közül.

+1 jó tanács a méregtelenítéshez

A tejtermékeket, péktermékeket, süteményeket, feldolgozott ételeket, cukrozott ételeket és italokat kerüld. Igen, tudom, nagyon lekorlátozódik a lista, hogy mit fogyaszthatsz, de hidd el, a szervezet ezt meghálálja, ráadásul egy pár nap elteltével érdekes lesz, hogy a szimpla ízek is milyen élvezhetővé válnak újra, ahogy a elszoksz a tartósított, túlsózott élelmiszerektől. A méregtelenítés után, a tejtermékeket vezesd vissza az étrendedbe, ha furamód puffadást, túlzott teltségérzetet tapasztalsz, ne lepődj meg, szinte minden második embernél ez jelentkezik a tejtermékek fogyasztásakor, mert nem tudják emészteni megfelelően. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy felhagysz ezek fogyasztásával, vagy kevesebbet használod, vagy válogatsz, mi az, ami még bele fér.

A cukrozott, lisztes dolgokat a méregtelenítés után hagyd is boltok polcain, nincs rá szükséged, így nem csak az egészséged látja hasznát, de még az alakod is!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply