0
Diétás sütik, édesség

3 rétegű, cukormentes csokis sajttorta csoda – sütés nélküli karácsonyi cheesecake

2013. December 17. Tuesday

karacsonyi-csokis-sajttortaOlyan karácsonyi sütit kerestem, amit nem kell sütögetni, gyorsan meg van, eláll a hűtőben 1-2 napot, krémes, és ráadásul reform módon, egészségesen is elkészíthető. Hiszitek vagy sem, van ilyen, a sajttorta. Eddig mindig sütős változatot próbáltam csak, az nagyon is finom, viszont most egy sima hűtősre esett a választásom. A 3 réteg az eredeti recept szerint egy fehér csoki, egy tej és egy fekete csokis réteg lenne. Mivel karácsony táján sem árt spórolni a cukrokkal, és cukormentes fehér csokit nem tudtam beszerezni, így azt a réteget én vaníliás kókuszosra ízesítettem, a tej csokit rumos fekete csokira cseréltem, a fekete csokit meghagytam úgy, ahogy van. Isteni igaz? Ráadásul tényleg egyszerű elkészíteni, karácsony előtt már összeállíthatod, és szépen pihenhet a hűtőben. Ha gondolod akár a poharas verzióját is elkészítheted, így nem egy nagy sütőformát használsz, hanem már előre adagolva poharakban szervírozhatod a karácsonyi diétás sütidet.

Diétás 23 rétegű csokis cheesecake hozzávalói

350 gramm házi készítésű kakaós keksz (ha boltit használsz, válaszd inkább a teljes kiőrlésű kekszet és keverj hozzá kakaóport mikor összetöröd)

125 gramm light margarin

¼ bögre forralt víz

3 evőkanál zselatin

750 gramm light krémsajt

½ bögre xilitol, vagy más természetes édesítő

1 dl növényi tejszín

400 gramm 85%-os fekete csokoládé, vagy bármilyen cukormentes csoki

2 bögre kókuszreszelék

1 evőkanál vanília aroma

karacsonyi-sutes-nelkuli-csokitortaTörd össze a kekszet egy aprítógépbe, majd aprítsd, amíg apró nem lesz, ezután add hozzá a megolvasztott margarint. Az összekevert keksz masszát nyomkodd bele egy kapcsos tortaformába, jó alaposan a kezed vagy egy pohár aljának a segítségével úgy, hogy peremet is csinálj a „tésztának”. Tedd félre a hűtőbe.

A zselatint oldd fel a forralt vízben, tedd félre, amíg a krémsajtot, a természetes édesítőt, a tejszínt habverővel krémesre nem vered, majd add hozzá a zselés mixet is. A krémsajtos masszát válaszd 3 felé.

Az első részhez add hozzá a vanília aromát, és a kókuszreszeléket. Simítsd rá a keksz alapra, és tedd a fagyasztóba.

Olvaszd meg mikróban a csokit, az egyik felét add hozzá a második részhez, a másik felét a 3. részhez és add hozzá a rumaromát.

Vedd ki a sütőformát a fagyasztóból, simítsd rá a csokis mixet, tedd vissza a fagyasztóba, ha már kicsit megdermedt simítsd rá az utolsó réteget is, fedd le és tedd hűtőbe minimum 3 órára.

Tetejét díszítheted reszelt fekete csokival, vagy csokiba mártott eperrel,

Ha szeretnél spórolni a kalóriákkal a csoki helyett készíts házi olvasztott csokit.

Jó étvágyat a finom karácsonyi sütikhez!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Nagy Brigitta 2016. December 19. Monday at 07:01

    Szia. Nem sok a három evőkanál zselatin? Szeretnem karácsonyi ajándékként elkészíteni, de nem szeretnèm emiatt elrontani. Köszönöm a választ.

  • Reply Ivett 2016. November 21. Monday at 16:33

    Ó, de jól néz ki *-*
    Ezt kinyomtatom, meg kell kóstolni 🙂
    Egy lisztmentes csokitortát is kinéztem már, az is sütés nélküli:
    https://www.lidlkonyha.hu/Receptek/Lisztmentes-francia-csokoladetorta-mangokompot-mangosorbet

  • Reply Bia 2016. November 19. Saturday at 08:15

    Szia! Hány cm átmérőjű tortaformához elegendő a receptben leírt mennyiség? 🙂

  • Leave a Reply