A kaszinótojás kihagyhatatlan a hidegtálak közül. Könnyen elkészíthető tojásos étel, amit elkészíthetünk diétásan is, nagyon finom húsok mellé, vagy akár önmagában, más hidegtálas ételekkel együtt.
Általában kétféle kaszinótojást szoktam látni, az egyik fel van fordítva, meg van töltve és így kerül a kínáló tálra, míg a másik változata inkább lefelé fordított, a teteje van dekorálva, és majonéz ágyon fekszik, vagy körülötte majonéz található. Gondolom, mondanom sem kell, hogy a második az, ami egy kalória bomba, nálunk mégis ez (volt) a divat. Azonban ezt a verziót is nyugodtan elkészíthetjük diétásan hamis majonézzel, vagy nagyon alacsony zsírtartalmú majonézzel, ami még nem olyan elterjedt, de 1-2 márka már forgalmazza.
Diétás kaszinótojás
Töltelék
Főtt tojások sárgája (6 db)
só, bors ízlés szerint
1 marék összevágott petrezselyem
1 púpos teáskanál tejföl
1 tk. mustár
Hamis majonéz
1 kis dobozos tejföl
1 kk. mustár – ízlés szerint mehet több is
só, bors
Vagy használhatsz a hamis majonéz helyett light majonézt is, de abból fogyassz minél kevesebbet
Főzd meg a tojásokat. Tudod, forrástól számított 10 perc alatt kész vannak, majd hűtsd le őket hideg vízzel. Pucold meg, vágd félbe, és szedd ki a sárgáját, a fehérjét tedd félre.
Egy villa segítségével törd össze a sárgáját, add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózd, borsozd, tedd bele a mustárt és a tejfölt, és alaposan keverd el. Kóstold meg, hogy elég ízletes e, ha kell, tegyél még bele pici mustárt, és ha túl száraz, akkor mehet még bele egy pici tejföl. Olyan jó pástétom állagú legyen, se nem száraz, se nem folyós. Töltsd meg vele a tojásokat és lefelé fordítva sorakoztasd őket egy tányérra. A kikevert hamis majonézt terítsd el körülött. A tojások tetejére nyomj 1-1 csepp piros aranyat és 1 petrezselyem levelet dekorációnak.
Finom, szép, hűtőben eláll, akár már előző nap elkészítheted, ha vendégeket vársz, így több időd marad másra, nem kell kapkodnod, és nem kell aggódnod, hogy biztos mindent kellő melegen tálaltál az asztalra.
Észre vettétek, hogy a mai tojások többsége milyen papírhéjú? Nagyon nem szeretem őket pucolni. Emlékszem, régen pikk-pakk lejött a héja, a tojás külseje szép és fényes maradt, most meg…
Még több ötletre vágysz, szükséged van egy profi étrendre és tippekre a fogyáshoz, egészséges életmódhoz? Látogass el online táplálkozási tanácsadó webáruházamba és töltsd le percek alatt a neked megfelelő étrendet, tanácsadást.
No Comments