Tudom, hogy a sült gesztenye inkább a telet idézi, azonban a gesztenyepüré nagyon finom hideg desszert egy vasárnapi délutánon. Nagyon-nagyon szeretem a gesztenyepürét, de a legtöbb bolti fagyasztott gesztenye püré cukros. Viszont ha szemfüles vagy lehet kapni egyes nagyobb üzletekben teljesen natúr változatot is, ha még ügyesebb, akkor elkészíted magadnak, és a végén otthon úgy ízesííted ahogy neked tetszik, így hozzáadott cukrot sem fog tartalmazni. A natúr gesztenyepüré azért is jó választás, mert töltelékként húsokhoz is felhasználhatod.
Nálunk fagyasztott verzió nem kapható, csak konzerves, otthon úgy tudom ez pont fordítva van.
Diétás gesztenyepüré hozzávalói
250 gramm natúr gesztenyepüré
cukormentes növényi tejszín – hulala
Rum aroma
Vanília aroma
Édesítő
A gesztenyepürét picit olvaszd ki, törd össze villával, adj hozzá ízlés szerint édesítőt, vanília aromát, rum aromát, és egy pici felvert cukormentes tejszínhabot. Keverd össze jó alaposan, hogy krémes állaga legyen, kóstold meg és ízesítsd kedved szerint, majd fagyaszd vissza.Mikor kellő állagúra fagyott használj krumplinyomót, vagy reszelőt, és oszd el a tálkákba. A felvert tejszínhabot nyugodtan ízesítsd kedvenc természetes édesítőddel, és tálald azonnal. Nekem nincs krumplinyomóm, így reszelőt használtam, ezért sokkal morzsásabb lett, de az ízén ez mit sem változtat. Hogy ne kelljen várnod amíg megkeményedik a bekevert házi gesztenyepüré érdemes már akkor elkészíteni amikor megveszed a boltban, és már kész állapotában lefagyasztani, így amikor megkívánod, csak elő kapod, picit kiolvasztod és pár perc alatt kész is a desszert.
Online táplálkozási tanácsadás – online étrend készítés
Mindezek mellett megjegyezném, hogy a diétás és egészséges gesztenyepüré cukormentes, így cukorbetegek is fogyaszthatják, lisztmentes, és tojásmentes, ráadásul, ha találsz tejmentes tejszínt -mondjuk szóját- akkor elkészítheted teljesen laktózmentesre.
1 Comment
nagyon sok recept van jó lenne kipróbálni de nem tudom kinyomtatni nagyon tetszenek a leirások