0
Fitnesz

30 napos zsugorfelülés kihívás

2015. April 23. Thursday

Nagyon jók ezek a 30 napos kihívások, most egy hasizom erősítőt hoztam, a jó öreg klasszikus zsugorfelülés lesz a barátunk a következő 1 hónapban. Bár nem vagyok személyi edző, de régóta mozgolódom napi szinten, hol ezt, hol azt. Leginkább a futás kapcsol ki, de tudom, hogy mellé nagyon fontos a súlyzós edzés, erősítő edzés, és az otthoni tornák nagyon is praktikusak erre.

A zsugor felülést, más néven hasprést részesítem előnyben a teljes felüléssel szemben. Biztosan nem mindenki ért velem egyet, de a gerinc szempontjából a másodikat nem tartom egészségesnek. Nekem volt már gerincműtétem derék tájon, és a zsugorfelülést még én is csinálhatom.

A felülések segítik a has izmait fejlődni, tónusosabbá teszik, feszesítik a hasat. Azonban, ha van rajta kisebb nagyobb zsírréteg, akkor ne várj csodát csak a gyakorlatoktól. Nagyon fontos a táplálkozás mellette, ha nem eszel megfelelően, akkor bár a has izmod fejlődni fog, de semmit nem fogsz belőle észre venni, mert a zsírpárnák ugyanúgy ott maradnak felette, és tudod helyi fogyás nincs, tehát a zsugorfelülés sem arra hivatott, hogy a hason lévő párnácskákat eltüntesse, hanem hogy az izmokat fejlessze.

Hogyan tudsz fogyni éhezés nélkül, egészségesen, mellőzve a jojó effektust és a koplalást, majd a falásrohamokat? Itt minden kérdésedre választ kapsz!

Online táplálkozási tanácsadás és étrend (már gluténmentes, laktózmentes, cukormentes változatban is)

Hasprés/ zsugorfelülés

Feküdj hanyatt, húzd fel a lábad, talpad helyezd a földre. Kezeidet kulcsold össze a tarkódon, és vállaidat közelítsd a térded felé, úgy hogy a lapockáidat elemeled a földtől. A kezeidet ne zárd össze közben, és a hátad alsó részét szorítsd a földhöz. Nézd meg a videót is.

Kövesd a has erősítő edzéstervet, csatlakozz a kihíváshoz és a has formássá tétele mellett vezess be egy új szokást az életedbe, a napi mozgást. Mindössze pár percet vesz igénybe, ha van energiád, kedved, vagy gyorsabb változást szeretnél, akkor válogass a többi edzésterv közül. A gyakorlatokat más edzés végén is megcsinálhatod, mint kiegészítő hasizom erősítő edzés.

Még több edzésterv itt

 

30-napos-zsugorfelules-kihivas

Ha megosztanád másokkal is az edzéstervet, gyakorlatot, a cikket, a képeket akkor az első pár sor másolása és utána linkkel való hivatkozással ezt nyugodtan megteheted. A teljes cikk megosztásához írásos beleegyezésem szükséges! Nos, edzésre fel!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vitanuova 2016. November 27. Sunday at 11:46

    Hurrá, szuper, én benne vagyok! 🙂 Lassan a guggolás kihívás végére érek, de elsősorban a pocakomat szeretném likvidálni, úgyhogy ez most nagyon kapóra jön! :))

  • Leave a Reply