Azért gyors, mert nem kell elő pirítani, lesütni hozzá dolgokat, ezért sietősebb, fáradtabb hétvégi reggeleken is tökéletes tojásos étel. A frittata, az olasz tojáslepény reggeli helyett vacsorára is fogyasztható, de ha rohanós a nap, akkor akár ebédnek is tökéletes, és hidegen is isteni. Én legutóbbi túránkra, ahol piknikeztünk is menet közben, szendvics helyett frittatát vittem.
Elkészítheted laktózmentes tej és sajt segítségével laktózmentesre. Cukorbetegek is bátra fogaszthatják, a fogyni vágyókról meg nem is beszélve. Csak arra figyelj, hogy a sajt 20% zsírtartalom alatti legyen. Ricottával is nagyon finom, viszont én most sima, reszelt sajtot használtat.
Amíg a frittata a sütőben készül meg tudsz teríteni, el tudsz pakolni, el tudsz készülni a napra, vagy leülhetsz kávézni és picit olvasgatni, amíg a sütő teszi a dolgát.
Diétás frittata recept – a képen látható adag
8 tojás
1 dl laktózmentes tej
fél bögre reszelt sajt – 20% zsírtartalom alatti
3-4 szál újhagyma felkarikázva
pritaminparika felkockázva – sima is tökéletes, de nálunk csak pritamin
paprikát lehet kapni
pár szem koktél paradicsom
só, bors, és adhatsz hozzá pici oreganot vagy ízlésed szerint bármilyen kedvelt fűszert.
A tojásokat jól verd fel, add hozzá a tejet is, majd alaposan keverd el a felaprított hagymával és paprikával és a sajttal. Pici olajjal kikent hőálló edénybe öntsd bele, és ültesd rá a félbevágott koktélparadicsomokat. Tedd be a 18 fokon előmelegített sütőbe és süsd kb 15 percig, vagy addig, amíg a széle aranybarna nem lesz, és látszik, hogy a közepe is már keményedik.
Tálald forrón, vagy hidegen.
Még több diétás, fogyást, egészséges életmódot segítő tippre vágysz? Nem tudod hogyan add le a felesleges kilókat éhezés nélkül, egészségesen? Életmódot váltanál? Keress bizalommal. Online táplálkozási tanácsadás és életmódváltás
No Comments