Ezer éve szerettem volna cukkinis sütit sütni, de mindig találtam kifogást, és a cukkinit mindig másra használtam fel. Most viszont neki láttam, megsütöttem, és pikk pakk kész volt. Jó, a sütési idő nem rövid, de az már nem a mi dolgunk, az elő készítése viszont nem hosszú folyamat. A receptek többsége használ csokidarabkákat is, én ezt kihagytam, viszont így is olyan, mintha csokis lenne, nagyon jó kis álla lett. Dióval nagyon el tudnám képzelni! Legközelebb biztosan teszek bele.
Ó, én annyira nagyon szeretem ezeket a zöldséges sütiket, a céklás-csokis cukormentes süti is nagyon nagy kedvenc.
Cukkinis csokis süti hozzávalói
170 gramm szénhidrát csökkentett liszt (90gr dia-wellness süteményliszt koncentrátum+80gr sima liszt)
1 tk. dia-wellness enzim mix
150 gramm nyírfacukor
20 gramm kakaópor
1/2 tk szódabikarbóna
1 tojás
1/2 bögre almaszósz – kb 1 almából készült
35 gramm light margarin -kb 1 púpos evőkanálnyi
1 tk. vanília aroma
3/4 bögre vékonyra reszelt cukkini (3decis bögrét használtam)
Online táplálkozási és életmód tanácsadás a sikeres, éhezésmentes és egészséges fogyáshoz
A lisztet, enzim mixet, szódabikarbónát, kakaót, nyírfacukrot keverd össze egy tálban. A tojást, margarint, almaszószt, vanília aromát keverd össze kézi habverővel, majd keverd bele a meghámozott, apróra reszelt cukkinit is. Adagold hozzá a lisztes mixet, apránként. Nekem egy nagyon sűrű, tömény massza lett belőle. Amit sütőpapírral bélelt sütőformába kanalaztam és elegyengettem. Majd előmelegített sütőben 170 fokon 45 percig sütöttem, tűpróbával csekkoltam, hogy ne legyen már nyers belül. Rácsra tettem hűlni.
Almaszószt nagyon egyszerű készíteni, nekem volt itthon a hűtőben, mert szoktam édesítésre használni kicsi fiúnk ételeihez. 2-3 almát felkockázva felteszek párolni 2-3 ek. vízben, fedő alatt kb 15 perc alatt olyan puha lesz, hogy utána akár villával is szét lehet nyomkodni.
No Comments