Tudom, hogy a garnéla nem éppen a legolcsóbb mulatság, de a változatosság kedvéért érdemes a halas fogásaink közé beiktatni. Mi nagyon szeretjük, minden formában, mennyiségben. Ez a recept azért is nagyon jó, mert nem kell bele sok rák, pont tökéletes lesz a hal íz benne, se nem túl erős, se nem érezhetetlen. Nekünk nagyon ízlett.
Igazából spenót levelekkel is “illene” még dúsítani, de amikor én készítettem épp nem volt itthon, és csak úgy eszembe jutott, hogy a toszkán csirkés receptet kellene kipróbálni rákocskákkal, mert az úgyis volt a fagyasztóban. Szóval használtam, amit találtam.
Egészséges, fogyást segítő étrend, és tanácsadás online
Hozzávalók 2 személyre
250 gramm garnélarák – én fagyasztott, előre főzött, tisztított mini rákokat használtam
1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
pici olíva olaj
10-15 darab aszalt paradicsom
1 bögre aprított gomba
fél bögre sajt – én csökkentett zsírtartalmút használtam
3 evőkanál 10%-os tejföl
pici víz, ha szükséges
1 ek. dia-wellness süteményliszt koncentrátum
só, bors, 1 tk. bazsalikom és oregano
A garnélarákot olvaszd ki, a hagymát kezdd el dinsztelni pici olajon, amikor üveges add hozzá az apróra vágott fokhagymát, pirítsd együtt 1-2 percig, majd add hozzá a felvágott aszalt paradicsomokat és gombát. Picit pirítsd együtt, dobd rá a rákokat, a fűszereket ízlés szerint és hintsd meg a liszttel. Keverd el, majd add hozzá a tejfölt, és a reszelt sajtot. Keverd el, ha túl sűrű, pici vízzel, vagy akár tejjel hígítsd.
Én cukkini tésztával fogyasztottam, de nagyon egészséges ch. csökkentett tésztával, kuszkusszal, quinoaval.
No Comments