0
Diétás főételek

Stir fry garnélarákkal – gyors és diétás ebéd

2013. May 4. Saturday

garnelarak-stir-fryDiétás, finom, és percek alatt elkészül. A stir fry lényege, hogy mindent készíts elő mielőtt neki állnál a sütés-főzésnek. A wokban készült stir fry zöldségek megpirulnak, átfőnek, azonban ropogósak maradnak, nagyon ízletesek, bármilyen kombinációt kipróbálhatsz bátran. Kiváló diéta során, egy diétás étrendbe nagyon jól beilleszthető, ráadásul nem kell vele bíbelődni sokat. Fogyasztható magában, vagy hússal, hallal, tenger gyümölcseivel.

Most egy nagyon finom garnélarákos receptet próbálhatsz ki. Szereted a rákocskákat? Nagyon egészségesek, ráadásul diétásak. Ha nem szereted, használhatsz apróra szeletelt csirke husit is.

Pici olíva olaj és szójaszósz

Bors

3 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 teáskanál reszelt gyömbér

3 pritamin paprika csíkokra vágva

2 hagyma nagy darabokra vágva

1 bögrényi felkockázott káposzta

1-2 sárgarépa vékonyra szeletelve (bébi répát is használhatsz)

4-5 fej gomba nagy darabokra vágva (ha nem szereted a gombát hagyd ki)

1 csomag garnélarák (tisztított)

stir-fry-receptEgy wokban  olíva olajon, a megmosott, előkészített szeletelt hozzávalókat kezd el pirítani, kb 1-2 perc után önts rá szójaszószt, ízlés szerint borsozd meg, és pirítsd még pár percig amíg a zöldségek puhulni nem kezdenek. Add hozzá a garnélarákokat, és pirítsd még további 3-4 percig, majd forrón tálald. A stir fry zöldségek ropogósak maradnak, jól megpirultak, sózni nem kell, mert a szójaszósz elég sós. Tehetsz rá bármilyen főszert, akár chilivel is megbolondíthatod.

Ha csíkokra vágott csirke húst használsz, akkor érdemes a csirkét előtte külön lepirítani, ízlés szerint fűszerezni és a végén hozzáadni, összeforgatni a stir fry zöldséggel.

Kitűnő diétás vacsora, vagy diétás ebéd, mely nem csak finom, de percek alatt elkészül.

Könnyű csirkés stir fry ebéd

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply