0
Diétás főételek

Serpenyős, sült lazac

2014. August 14. Thursday

Azon felül, hogy hetente egyszer kellene halat fogyasztanunk, én nagyon szeretem a halakat. A fehér halakat, az erősebb ízű halakat, a konzerves halat, a sült halat, a halfasírtot, a füstölt halat vagy éppen a halleveseket. Most egy nagyon egyszerű lazacos receptet hoztam.

A serpenyős lazac nagyon gyorsan elkészül, ízletes, és alakbarát. Nem csak diétás fogás, de a gyomrot sem terheli le. Halak fogyasztását a betegeknek is ajánlják, mivel sok-sok fehérjét tartalmaz, viszont könnyen emészthető.

sult-lazac-recept

A lazacnak én nagyon szeretem a természetes ízét, a legjobb akkor, ha csak sózod, borsozod, és teflon serpenyőn megsütöd. Nem csak ebédre, de vacsorára is tökéletes választás.

A lazac nagy mennyiségű Omega 3-at tartalmaz, mint tudjuk, ez nagyon fontos a szervezet számára, és pótlása is kötelező, hiszen a szervezet nem tudja előállítani. Ha nem szereted a halat, akkor szerezz be jó minőségű omega3-at, és szedd rendszeresen. Kismamáknak is ajánlott a sült lazac fogyasztása, kutatások azt is kimutatták, hogy az omega3 és az intelligencia között kapcsolat van.

Miután sóztad, borsoztad a lazacot minimális olíva olajjal kend meg a teflon serpenyőt és süsd át a lazac minden oldalát. Nagyon gyorsan átsül, így nem kell aggódnod, hogy belül nyers marad-e. Óvatosan forgasd, mert könnyen szétesik. Készíthetsz mellé öntetet és tálald friss salátával vagy párolt zöldséggel, stir fry zöldség körettel, barna rizzsel. A halhoz ne felejts el citromot is felszolgálni.

A magyarországi lazacok általában tenyésztettek, így ha teheted keress vad lazacot, hidd el megéri. A vad lazac és a farm lazac tápanyagértéke is más, és mindemellett az íze is.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tóth Kató 2016. November 25. Friday at 06:59

    A receptet keresőknek nagy csalódás a cikk. Ennyit már tudunk magukról is

  • Leave a Reply