Jó múltkor rákattantam a mandula lisztre és kipróbáltam jó pár receptet mandula őrleménnyel. A mandula lisztes amerikai palacsinta tökéletes lett, még a gyerekeknek is ízlett, nekem pedig nagy kedvencem lett. Liszt mentes, úgyhogy glutén érzékenyek is fogyaszthatják, illetve cukorbetegek is könnyebben beépíthetik az étrendjükbe. Növényi tejjel elkészítve laktóz és kazein mentes. Diétázóknak is nagy kedvence lehet, de ne feledjétek, mértékkel fogyasztandó magas zsírtartalma miatt.
Én apróra őrölt mandulaőrleményt használtam, finomra őrölt mandulaliszttel talán még tökéletesebb a végeredmény.
Hozzávalók
100 gramm mandulaliszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1,5-2 dl édesítetlen mandulatej – bármilyen tejjel helyettesíthető
2 tojás
pici olaj a serpenyőhöz
Az összetevőket egy kézi habverővel alaposan keverd össze. Sűrű palacsinta tésztát kell kapnod. Én egy kancsós mérőpohárban készítettem, így csak öntögetni kellett a serpenyőbe. A serpenyőt vékonyan meg kell kenni olajjal, és apró halmokat önteni a serpenyőbe. Amikor már apró buborékos a teteje akkor érdemes óvatosan alá nyúlni és megfordítani. Majd a másik oldalát is megsütni.
Isteni finom egy pici lekvárral, gyümölcsökkel, juharfasziruppal. Mi agave sziruppal ettük.
No Comments