Mandula lisztes palacsinta

Mandula lisztes palacsinta

Jó múltkor rákattantam a mandula lisztre és kipróbáltam jó pár receptet mandula őrleménnyel. A mandula lisztes amerikai palacsinta tökéletes lett, még a gyerekeknek is ízlett, nekem pedig nagy kedvencem lett. Liszt mentes, úgyhogy glutén érzékenyek is fogyaszthatják, illetve cukorbetegek is könnyebben beépíthetik az étrendjükbe. Növényi tejjel elkészítve laktóz és kazein mentes. Diétázóknak is nagy kedvence lehet, de ne feledjétek, mértékkel fogyasztandó magas zsírtartalma miatt.

Én apróra őrölt mandulaőrleményt használtam, finomra őrölt mandulaliszttel talán még tökéletesebb a végeredmény.

Hozzávalók

100 gramm mandulaliszt

1/4 teáskanál szódabikarbóna

1,5-2 dl édesítetlen mandulatej – bármilyen tejjel helyettesíthető

2 tojás

pici olaj a serpenyőhöz

Az összetevőket egy kézi habverővel alaposan  keverd össze. Sűrű palacsinta tésztát kell kapnod. Én egy kancsós mérőpohárban készítettem, így csak öntögetni kellett a serpenyőbe. A serpenyőt vékonyan meg kell kenni olajjal, és apró halmokat önteni a serpenyőbe. Amikor már apró buborékos a teteje akkor érdemes óvatosan alá nyúlni és megfordítani. Majd a másik oldalát is megsütni.

Isteni finom egy pici lekvárral, gyümölcsökkel, juharfasziruppal. Mi agave sziruppal ettük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers