Karfiolos gomba köret

Karfiolos gomba köret

Találtam pinteresten egy nagyon jó kis gombás, karfiolos receptet, ami ráadásul már a kép alapján is finomak tűnt.

Elkészítettem, és valóban nagyon finom lett. Mi köretként fogyasztottuk, de önmagában is megállja a helyet. Nekem nem lett olyan guszta, mint a pinterestes képen, aminek több oka is van. Az egyik az, hogy hirtelen ötlet volt, hogy én ezt bizony most azonnal elkészítem, és nem volt itthon csak fagyasztott karfiol. Ami ugye tudjuk, hogy sokszor produkál más végeredményt, mint friss társa. De még így is finom lett, viszont ha teheted használj friss karfiolt!!

Karfiolos, gomba pörkölt

3 ek. vaj

1/2 hagyma felaprítva

1/2 fej karfiol rózsáira szedve

500 gr gomba

2-3 ek. húsleves alaplé – ha ez épp nincs, zöld fűszerkeverék+tengeri só+víz

1 tk. friss kakukkfű

2 tk. friss petrezselyem

2 kis gerezd fokhagyma összezúzva

só+bors ízlés szerint

 

 

Hagymát dinszteld meg a vajon, majd add hozzá a gombafejeket lefordítva, hogy meg tudjanak pirulni – én 4be vágtam, mert túl nagyok voltak. pár perc múlva add hozzá a karfiol rózsákat is. Az egészet addig pirítsd, míg minden zöldség meg nem pirul kissé. Ekkor add hozzá az alaplevet, fokhagyma pépet és a fűszereket. Főzd még pár percig, hogy ne legyen leveses, majd tálald azonnal, melegen. A karfiol roppanós marad picit -az enyém persze nem maradt az a fagyasztott karfiol miatt, kissé levesesebb állagot kaptam, de finom volt így is. Legközelebb viszont már előre készülök rá, és lesz itthon friss karfiol.

Ha teljese vegán receptet szeretnél cseréld a vajat olíva olajra.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Floating Social Media Icons Powered by Acurax Blog Designing Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers