Isteni finom karfiol-brokkoli saláta receptre bukkant a férjem, amit szerintem ezerszer átküldött nekem, hogy készítsük el. Sosem csináltam meg, mert ránézésre nem a megszokott sali, ilyet még nem készítettem, és ahogy lenni szokott betettem a majd kipróbáljuk mappába. Mindig ezt csinálom, eltervezem, hogy egy csomó új dolgot kipróbálok, átformálom. Gyűjtöm a recepteket, na majd holnap ezt meg azt…..aztán újra elkészítem a jól bevált aszalt paradicsomos, avokádós salátát.
Aztán jött egy pont amikor azt mondta, hogy na, akkor ő majd elkészíti, együtt megcsináltuk, és már lassan ott tartunk, hogy könyörög, hogy próbáljak ki újat 😀 . Szóval aggodalomra semmi ok, én is kezdem unni, hamarosan hozok új receptet. De most nézzük meg ezt.
Tudjuk, hogy a brokkoli, a karfiol, és bármelyik zöldség nagyon egészséges nyersen, de valahogy ezeket mindig párolt, sült, főtt, rakott verzióban ettem. Ebben a salátában nagyon szeretem ezeket a zöldségeket nyersen. Az egyik legjobb, hogy rágni kell, ettől meg van az ettem érzés még inkább. Turmixok, levesek hiába vannak tele minden földi jóval hiány érzetet adnak. Ebben a salátában az ízek nagyon jól passzolnak. Egy kis sós, egy kis édes.
Fogyaszd bátran köretként, önmagában, adhatsz hozzá, elvehetsz belőle, eheted öntettel, öntet nélkül. Egy biztos, a karfiol-brokkoli saláta jól beilleszthető diétába is.
Karfiol-brokkoli Saláta
2 bögrényi apróra vágott karfiol
2 bögrényi apróra vágott brokkoli
lila hagyma apróra vágva – ízlés szerint hozzá adva
fél bögrényi reszelt sajt – én chedar vagy mozzarella sajttal készítem
100gramm bacon lepirítva
kis maréknyi aszalt áfonya
kis maroknyi pirított magvak
Én öntet nélkül fogyasztom, de cézár öntettel is isteni finom.
A hozzávalókat egy tálban keverd össze és már kész is. Ha több napra készítem, akkor a sajtot és a bacont nem teszem bele előre, csak amikor eszem.
No Comments