0 termék 0Ft
Diétás almás-fahéjas zabkorpás muffin

Diétás almás-fahéjas zabkorpás muffin

diétás muffin receptekA diétás muffinok reggeli, tízórai, vagy akár desszertként is megállják a helyüket. Az alma héjában található pektin, a zabkorpa rost tartalma, a dió E-vitamin tartalma még egészségessé is varázsolja ezt a remek szénhidrát csökkentett muffint. Készítheted teljes kiőrlésű lisztből, de ha szeretnél spórolni a kalóriákkal, fele-fele arányban keverd szénhidrát csökkentett liszttel a diétás muffint. Fogyókúra során, diéta alatt is fogyaszthatod mértékkel a diétás muffinokat és az egészséges táplálkozást követők is szuper diétás nasit készíthetnek, mely gyerekeknek is tökéletes választás.

Könnyebb méricskélés kedvéért használj egy bögrét.

Diétás muffin hozzávalói

fél bögre zabkorpa

1 bögre teljes kiőrlésű liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt

1,5 csapott evőkanál sütőpor

1,5 evőkanál őrölt fahéj

1 tojás

3 evőkanál olíva olaj

¼ bögre természetes édesítő (ha tömény folyékony édesítőt használsz, akkor ízlés szerint édesítsd

3 reszelt alma

1 marék apróra vágott dió
dietas_muffinMelegítsd elő a sütőt 180 fokra

Egy nagy edényben keverd össze a zabkorpát, lisztet, sütőport, fahéjat. Egy másik edényben keverd el a tojást és az olajat, majd add hozzá a lereszelt almát, és diót, és keverd össze az egészet a liszttel.

Kanalazd a tésztát muffin formákba és süsd 20-25 percig, majd hagyd kihűlni.

A diétás muffin nagyon finom egy kávéval, diétás kakaóval és fogyókra során is beilleszthető a táplálkozásba. Tudod, mindig a mértékre figyelj. 1 muffin tízóraira bőven elég.

9 comments

  1. ReplyKata

    Sziasztok!
    Megcsináltam, nagyon finom!
    Változtatni kell persze: a teáskanál a jó mérce, tettem bele 1 doboz joghurtot és kb 1,5dl tejet.
    Én dió helyet aszalt sárgabarackot tettem bele és még gyömbért.


    1. Author
      ReplyMágyel Györgyi

      Kedves Edit! Tegnap este megsütöttem a diétás almás fahéjas muffint a recept szerint. Finom lett, és jól átsült. MI lehetett a probléma? A mértékegységek? Gondolkodtam rajta, hogy az eredeti recepthez képest csökkenteni kellene a sütőpor/szódabikarbóna arányt, mikor rátaláltam a diétás recept hizlaló változatára akkor is már csodálkoztam, hogy miért kell bele mindkettő, így most átírom a receptet, kieszem belőle a szódabikarbónát.

      Milyen lisztet használt? Én a zabkorpa mellé szénhidrát csökkentett lisztet használtam (fél bögre teljes kiőrlésű keverve 9gramm/100gramm ch tartalmú liszttel – Diawellness). Most viszont nem folyékony formában használtam a természetes édesítőt, így tettem hozzá 2 evőkanálnyi tejet, hogy jobban összeálljon. Lehet ez volt a baj, hogy más lisztből még sűrűbb lett?
      Legutóbb és most is ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgoztam és nekem jó lett, teszek fel róla képet az @erezdmagadjol facebook oldalára.

    2. Replytundika

      Ott a pont!
      Azt gondolnád, ha már van egy recept, ami vkinek bevált, akkor az jó. Vakon hittem… Korábban kellett volna kommenteket olvasni. Ha ezt vki megcsinálja, akkor egy rakat kidobott muffin lesz az eredmény.


      1. Author
        ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

        Sajnálom, hogy nem sikerült! Én már többször megsütöttem direkt, pont ezekkel a hozzávalókkal amiket leírtam és mindig sikerült, azért is töltöttem fel, és a legutóbbi ilyen észrevételnél is újra sütöttem. Ugyanezekkel az összetevőkkel dolgoztál? Vagy más lisztet használtál? Más arányban? Érdekel, mert akkor bele írnám a receptbe.
        Azóta igen, megsütöttem úgy is, hogy nem tettem bele szódabikarbónát, és fogalmam sincs, hogy felejthettem benne a receptben – most törlöm is belőle újra- de nekem akkor is finom volt mikor azzal dolgoztam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers