0 termék 0Ft
Nudli kicsit másképp- egészséges, diétás, gyors

Nudli kicsit másképp- egészséges, diétás, gyors

Szeretem a nudlit. Van ennek valami más neve, amolyan “éttermi”?

Gyerekkoromban, ha szilvás gombóc volt, akkor nudli is, a nélkül elképzelhetetlen lett volna, anyukám kapott volna egy-két csodálkozó pillantást, ha nudli nélkül kerül az asztalra a szilvás gombóc. Főként, hogy én leginkább csak azt ettem. Persze segédkeztem is a nudli gyártásban, csak úgy sodortam a kezemmel a kis “kukacokat”. Most bevallom nem álltam neki, pikk-pakk eredmény kellett, ami gyorsabb. Így nem henger formájú nudlijaim lettek, de majdnem.

Amitől különlegesebb, egészségesebb, diétásabb ez a nudli, az a karfiol. Bizony, épp mint a karfiolos szilvás gombócba, ebbe sem került krumpli. Nagyon szuper, semmi karfiol íze nincs, viszont nagyon sok felesleges szénhidráttól, ezáltal kalóriától szabadít meg minket. Szénhidrát csökkentett liszttel, cukormentesen egy tökéletes desszert, vagy második, egy finom leves után.

Diétás karfiol nudli recept
250 gramm karfiol – fagyasztottat használtam

1 tojás

1 ek. light margarin

1 csipet só

dia-wellness süteményliszt koncentrátum és bl55 fehér liszt keverve (70-30% arányban) -lehet fele felében is, de ha már egyszer újat próbáltam, akkor szerettem volna kipróbálni minél kevesebb ch-val, mert azért elég sok lisztet felvesz.

100 gramm pirított zabkorpa

A karfiolt főzd puhára, csepegtesd le alaposan és tedd félre hűlni.

‘Közben piríts le előre kb 150 gramm zabkorpát pici olajon egy serpenyőben, majd amikor aranybarna, öntsd fel kicsi vízzel- apránként adagold hozzá, ne legyen túl sok víz rajta, de hagyd hogy megszívja magát, ettől lesz puha. Az elején lehet majszosnak fog tűnni, majd összeáll, de lapos fakanál segítségével ahogy tovább pirítod szépen “elpárolog” a víz belőle. Tényleg figyelj a víz adagolásra, ha túl sok lesz, nem fog elpárologni. Lehet simán csak pirítani is, de így meg is puhul és nem lesz kemény, én így szeretem nagyon.’

 

 

Amikor kihűlt a karfiol törd össze botmixerrel, add hozzá a tojást, a margarint, és adagolj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, úgy, hogy egy nem ragadós tésztát kapj. Lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra, és egy pizzavágó segítségével vágj belőle vékony, kicsi téglalapokat, és forró, lobogó vízben főzd pár percig, amíg fel nem jön a tetejére. amikor leszűrve kiszedted dobd bele a pirított zabkorpába, rázd össze, szedd ki és már kész is.

Nagyon finom fahéjas nyírfacukorral- édesítővel vagy cukormentes lekvárral.

 

 

Cukorbetegeknek – szénhidrát csökkentett, hozzáadott cukor mentes, így a napi szénhidrát fogyasztásba bele számolva fogyasztható

Laktózmentes, kazein mentes – növényi margarinnal készül

Fogyni vágyóknak – alacsonyabb szénhidrát tartalom, low GI

 

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Website Designing Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers